06 52374793 wij@kwartjes.nl

Pesto aardappeltjes

Even wat andere aardappeltjes. Verslavend lekker!

voor:

4

klaar In:

37 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

bijgerecht

over dit recept

Supersimpel. Aardappelen wassen, in partjes snijden, pesto erbij: en bakken maar! Lekker (en handig) bij deze Bloemkool met pestokip. Kan je gewoon dezelfde pesto voor gebruiken!

Ingrediƫnten

 

  • Kilo grote aardappelen, vastkokend
  • Avocado-olie
  • Zout, peper
  • Pesto

 

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (als je ze tegelijk met iets anders bakt: hou dan die temperatuur aan en laat ze er langer instaan. Zet de oven evt aan het eind nog even wat hoger).
  2. Was en snij de aardappelen in partjes. Doe ze in een kom en hussel ze met een flinke scheut avocado-olie, zout en peper en de pesto.
  3. Bedek een bakblikmet bakpapier en spreid de partjes erover uit zodat ze niet op elkaar liggen
  4. Schuif ze voor 30 minuten in de oven. Je hoeft ze niet om te keren, gaat allemaal vanzelf!
  5. Eet smakelijk!