zoet en spicy knapperige roerbak kip

Makkelijk en snel klaar. En ook nog eens heel lekker!

voor:

4

klaar In:

20 min

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Diner,  lunch

over dit recept

Ken je van die series waar ze zo’n bakje voor hun neus hebben waar ze met stokjes uit eten? Bij dit gerecht kreeg ik ook dat beeld.. alleen had ik even geen stokjes en papieren bakje. Lekkerder dus dan afhaal en zó klaar. Ik maak het met cassavemeel om het glutenvrij te houden, maar het kan ook gewoon met bloem en/of paneermeel hoor. De cassave maakt het wel lekker knapperig. Genieten maar!

Ingrediënten

 

Voor de kip: 

  • 600 gram kipfilet, in fijne stukjes gesneden.
  • zout en peper
  • 1 eetlepel tapiocabloem
  • 2 a 3 eetlepels cassavebloem
  • 1 eetlepel cocos aminos (of sojasaus als het niet glutenvrij hoeft)
  • avocado-olie

Voor de saus:  

  • 2 dadels, ontpit, of 2 eetlepels honing
  • 1/4 cup heel heet water (als je geen dadels gebruikt neem je 2 eetlepels, dus wat minder)
  • 1/4 cup cocos aminos of sojasaus
  • 2 eetlepels (appel)azijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel tapiocabloem 

 Groenten:

 

  • avocado-olie
  • 2 grote paprika’s (geel en rood), in reepjes
  • 2 grote wortels, geschild en in lange repen gesneden
  • 1 grote ui
  • broccoli (vooraf even beetgaar koken, kleine roosjes) of lente-ui, of andere groenten naar keuze.

 

1. Zorg dat je alles klaar hebt staan om te kunnen gaan koken.

2. Maak eerst de saus: pureer de dadels met het water (of neem de honing met 2 eetlepels water), cocos aminos en appelazijn. Roer daarna de knoflook, gember, en tapioca erdoor. Zet even opzij.

3. Leg de stukjes kip op een bord en bestrooi deze met zout, peper, taioca en cassave en besprenkel met cocos aminos. Schud het geheel even door elkaar zodat de stukjes allemaal gepaneerd zijn. 

4. Doe een laagje avocado-olie in een grote wok, laat heet worden en bak de kip hier knapperig en gaar in. Dit duurt ongeveer 5 a 6 minuten. Leg de kip daarna even apart.

5. Roerbak de groenten in dezelfde wok waar je de olie nog in hebt laten zitten. Zorg dat de groenten beetgaar zijn. Voeg dan de kip weer toe en giet de saus erbij. ‘Gooi’ de kip en groenten wat heen en weer in de pan zodat alles goed heet, gaar en de saus gebonden is. Dit gaat vrij snel. 

6. Eet lekker!