Zuurkoolschotel met chorizo
Zoet, zuur en pittig. Yeahhh!
voor:
4 personen
klaar In:
60 min
Zonder:
gluten, suikers, lactose
Goed als:
Lunch, diner
over dit recept
Banaan, chorizo en zuurkool. En dat weer gecombineerd met zoete aardappel- en bloemkoolpuree… Het bleek echt een gouden combi! Al helemaal met dit koude weer. Even lekker opwarmen na al die sneeuwballen 🙂
Je kunt natuurlijk ook aardappelpuree maken als je niet van zoete aardappel of bloemkool houdt. En ipv banaan kan ananas er ook heel goed bij! Voor een vegetarische variant laat je gewoon de chorizo weg. Blijft er nog smaak zat over!
Zelf proberen en combineren… go your gang!
Ingrediënten
- 500 gram geschilde zoete aardappel of 500 gram kruimige aardappelen
- 1 bloemkool, in roosjes (of laat de bloemkool weg en neem 1 kilo aardappelen)
- zout, zwarte peper
- ghee/boter/olie
- 2 pakjes zuurkool
- suikervrije appelmoes, paar eetlepels
- 2 bananen in plakjes
- 1 chorizo-worst in plakjes
- Paar handjes gerapste kaas
Maak eerst de puree. Kook de zoete aardappel in blokjes met de roosjes bloemkool in ruim water, ongeveer 20 minuten. Pureer ze daarna met wat boter of ghee, wat olie en kruiden.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Spoel de zuurkool even af in een zeef en druk het water er zoveel mogelijk uit. Leg de zuurkool op de bodem van een ingevette ovenschaal. Doe evt nog wat appelmoes over de zuurkool (die had ik toevallig nog over, maakt de smaak wat zachter).
Leg op de zuurkool plakjes banaan en plakjes chorizo. Bewaar een paar plakjes voor bovenop de schotel straks.
Verdeel de puree over de zuurkool/banaan/chorizo
Leg nog wat chorizo op de puree en bestrooi met kaas.
Zet de schaal ongeveer 35 minuten in de oven.
Eet smakelijk!