schnitzel, friet en tomatensla

De lekkerste friet met een knapperige kipschnitzel en een lekker frisse salade. Zonder meuk. Kan gewoon.

voor:

4

klaar In:

45 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

hoofdgerecht

over dit recept

Deze friet… echt hoor. Hoe kan iets ZO makkelijk en tegelijk lekker en gezond zijn? Je gebruikt alleen wat avocado-olie en zout en peper bij de aardappelen. Je hoeft ze niet eens te schillen. Ze zijn hier een ab-so-lu-te HIT inmiddels. En heel eerlijk: ik vind het zelf ook ideaal. Je bent 5 minuten aan het snijden, daarna kan je nog lekker even een half uurtje sporten, werken of lezen en … aan tafel!

In combinatie met deze schnitzel (glutenvrij!) en de tomatensalade (die je hier vindt) echt een geweldige combi. Probeer het gewoon eens. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten

Voor de friet:

  • Kilo grote aardappelen, vastkokend
  • Avocado-olie
  • Zout, peper

Voor de schnitzel: 

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1/4 cup arrowrootpoeder
  • 1/2 cup cassavebloem/meel
  • Zout, peper, gerookte paprika

 Voor de tomatensla

  • Ongeveer 5 grote tomaten of een flinke pot cherrytomaatjes
  • 2 sjalotjes of 1 rode ui
  • Flinke scheut balsamicoazijn
  • Scheutje olijfolie
  • Herbamarekruiden,
  • Verse basilicum
  • Zout, peper
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was en snij de aardappelen in grove friet. Doe ze in een kom en hussel ze met een flinke scheut avocado-olie, zout en peper en evt herbamare kruiden.
  3. Bedek 1 of 2 bakblikken met bakpapier en spreid de frieten erover uit zodat ze niet op elkaar liggen
  4. Schuif de frieten voor 35 minuten onderin de oven. Je hoeft ze niet om te keren, gaat allemaal vanzelf!
  5. Snij de ui of sjalotjes in dunne ringen en laat ze in een kommetje marineren in een flinke scheut balsamicoazijn
  6. Snij de kipfilet horizontaal door zodat je 4 platte stukken kipfilet krijgt. Sla deze nog wat platter met je handen of een plank en kruid ze naar smaak
  7. Doe wat water door het losgeklopte ei en doe deze in een diep bord
  8. Doe ook de arrowroot en de cassavemeel beiden in een apart (2 dus) diep bord. Je hebt nu drie diepe borden met ei, arrowroot en cassave.
  9. Doe wat zout, peper en gerookte paprika door de cassave
  10. Haal de kipfilet door de arrowroot, daarna door het ei en tenslotte door de cassave. Leg de ‘gepaneerde’ schnitzels op een bord en verwarm een flinke scheut avocado-olie in een grote koekenpan. Bak de schnitzels daarin ongeveer 5 minuten per kant tot ze knapperig en gaar zijn.
  11. Snij de tomaten in grove stukken of halveer de cherrytomaatjes en doe deze bij de ui/balsamico. Hussel door elkaar en voeg de kruiden en blaadjes basilicum toe.
  12. Haal de friet uit de oven, leg met een schitzel en wat tomatensla op een bord.
  13. Eet smakelijk!