de aller-, áller, allerlekkerste friet ooit!
De lekkerste friet. Het is twee minuten werk en 35 minuten wachten. Gewoon lekker. Punt.
voor:
4
klaar In:
37 minuten
Zonder:
gluten, suikers, lactose, meuk
Goed als:
bijgerecht
over dit recept
Deze friet… echt hoor. Hoe kan iets ZO makkelijk en tegelijk lekker en gezond zijn? Je gebruikt alleen wat avocado-olie en zout en peper bij de aardappelen. Je hoeft ze niet eens te schillen. Ze zijn hier een ab-so-lu-te HIT inmiddels. En heel eerlijk: ik vind het zelf ook ideaal. Je bent 2 minuten aan het snijden, daarna kan je nog lekker even een half uurtje sporten, werken of lezen en … aan tafel!
Ze staan ook in combinatie met een schnitzel (glutenvrij!) en tomatensla op deze site (HIER!). Geweldige combi. Echt proberen.
Ingrediënten
Voor de friet:
- Kilo grote aardappelen, vastkokend
- Avocado-olie
- Zout, peper
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was en snij de aardappelen in grove friet. Doe ze in een kom en hussel ze met een flinke scheut avocado-olie, zout en peper en evt herbamare kruiden.
- Bedek 1 of 2 bakblikken met bakpapier en spreid de frieten erover uit zodat ze niet op elkaar liggen
- Schuif de frieten voor 35 minuten onderin de oven. Je hoeft ze niet om te keren, gaat allemaal vanzelf!
- Haal de friet uit de oven, rol het bakpapier op met de frieten erin en laat ze zo, hop, op je bord belanden. Easy peasy.
- Eet smakelijk!