bizar lekkere bolletjes

Het is een soort caramel terwijl er geen gekarameliseerde suiker in zit.. met lekker pure chocola en noten.. een soort pindakaas-hapje maar dan van amandelpasta.. nou ja. Niet uit te leggen en zooooo lekker! 

voor:

Liefst jij alleen. Maar delen = lief.

klaar In:

70 min (en 60 minuten wachten…)

Zonder:

gluten, toegevoegde suikers, lactose

Goed als:

Tussendoor of traktatie. Bij de koffie of thee!

over dit recept

Jeroen heeft de naam bedacht. En je weet het… hij spreekt alleen de waarheid ūüėČ Deze dingen zijn zooo lekker dat ik ze nu, binnen anderhalve week of zo, al twee keer heb bij gemaakt. Ze zijn vooral heel lekker als ze uit de vriezer komen. Als je daar dus nog een plekje over hebt zou ik ze daar bewaren. Ook omdat ze, als ze in de koelkast staan, door iedereen in huis tussendoor even zo, hop, naar binnen gegooid worden. Het bakje was bij ons in ieder geval zo leeg! Maak ze en oordeel zelf. Simpeler kunnen we het niet maken. Lekker. Punt.¬†

¬† Ingredi√ęnten

  • 3/4 cup amandelpasta
  • 3/4 cup cashewpasta
  • 1/2 cup maple syrup
  • snuf grof zeezout
  • 1/4 cup kokosolie, wat zacht gemaakt in de magnetron (niet vloeibaar!)
  • 1/3 cup amandelbloem

  • 2 cups gehakte pure chocolade, en een theelepel kokosolie

  • kleine sateprikkertjes (doormidden gebroken)¬†

  1. Mix de amandel en cashewpasta, maple syrup en kokosolie (evt in een keukenmachine) tot het zacht is.

2. Voeg de amandelbloem, zout, vanille toe en meng deze er goed doorheen. Doe dit evt met de hand of pulseer met de keukenmachine. 

3.  Maak hier een stevige platte bal van (even snoepen mag! Zooo lekker!) en leg deze 30 minuten in de vriezer.

4. Haal het deeg uit de vriezer en rol er balletjes van. Steek in ieder balletje een prikkertje zodat je de balletjes straks makkelijk door de chocola kan draaien. Zet de balletjes nog een keer in de vriezer, een half uur.

5. smelt de chocola met de kokosolie in een pannetje of in de magnetron.

6. Haal de deeg balletjes draaiend door de chocola heen. Leg ze op een stuk bakpapier en laat ze uitharden. Leg ze in de koelkast of nog even in de vriezer om het laagje nog wat knapperiger te maken.

7. En dan… dan kan het grote genieten beginnen. Enjoy! En geef er ook een paar aan de leukste mensen h√®! Wedden dat ze het recept willen?