drie kleuren aardappelen

Het ziet er echt superleuk uit en het is echt een extraatje tijdens een feest-etentje. Gekookt, gepoft of gebakken. Kan allemaal!

voor:

4

klaar In:

45 min

zonder:

gluten, suiker, lactose, meuk

Goed als:

Bijgerecht

over dit recept

Deze zien er in de verpakking al leuk uit! Ik dacht: leuk, in de oven ermee! Maar… toen ze uit de oven kwamen waren er nog maar twee kleuren over. Donkerzwart en donkerbruin 😉 Het onderscheid tussen de rode en gele aardapel was niet meer te maken. Daarom heb ik er een aantal ook nog even gekookt en daarna lekker knapperig gebakken in de koekenpan. Hadden we meteen keuze uit twee soorten aardappelen 😉 Ze waren wel allemaal even lekker trouwens, ook die aardappeltjes die in de oven waren geweest. Mocht jij nou erg voor de ‘ looks’  gaan, dan is koken het handigst. 

 

Ingrediënten

 • 700 gram aardappelen in drie kleuren, gewassen en drooggedept
 • Italiaanse kruiden
 • Knoflookpoeder (evt wat verse knoflook is ook lekker!)
 • Gerookte paprika (poeder)
 • olijfolie of avocado-olie
 • grof zeezout
 • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Kijk of de aardappeltjes allemaal een beetje van dezelfde grootte zijn. Zitten er een paar tussen die te groot zijn? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
 • Doe de olie en kruiden in een schaal en hussel de (parten) aardappel daarin. Leg ze daarna op een bakblik (bedekt met bakpapier) en bak ze 45 minuten in de oven. 

 

 • Of: kook de hele aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten. Je moet er makkelijk in kunnen prikken met een vork. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen. Je kunt ze ook in de magnetron garen. Prik er vooraf wat gaatjes in met een vork zodat ze goed gaar worden en kijk tussendoor even of ze al gaar genoeg zijn.
 • Doe wat olie in een koekepan, doe de kriuden erbij en bak de aardappelen goudbruin en (super) knapperig. Niet te hard omschudden, dan vallen ze snel uit elkaar. Voorzichtig omscheppen met een houten lepel is het veiligst 😉