koffie-entrecôte

Even laten marineren, grillen, klaar!

voor:

2 (of 4, als je zin hebt om ze te delen ;-))

klaar In:

30 min

(waarvan 15 minuten marineer-tijd)

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner, 

over dit recept

Een week of twee geleden noemde ik deze al even, toen bij het recept voor de koffie-kip. Jeroen vindt deze versie lekkerder. Hij is ook een stuk sneller klaar. Het marineren en het maken van de groenten erbij kost eigenlijk het meeste tijd. Ik vind deze lekker met pletaardappelen en gegrilde groenten (paprika, courgette, ui… maar iedere combi is uiteraard prima). Je hebt er geen sausje bij nodig als je een goede entrecôte te pakken hebt. Een biefstukje of zo werkt trouwens ook prima. Proberen maar!

Ingrediënten

 • 2 grote entrecôtes of ander vlees dat jij lekker vindt (en dat snel gaart).
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 rode ui
 • 2 eetlepels gemalen koffie
 • scheut olijfolie
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1/2 theelepel zwarte peper
 • 1/2 theelepel gerookte paprika
 • evt. edelgistvlokken

1. Verwarm de oven voor op 220 graden (of 200 als je oven niet warmer kan, check dan aan het eind even goed of je vlees is zoals jij ‘m het lekkerst vindt).

2. Doe de entrecôtes in een grote afsluitbare plastic zak en doe de andere ingrediënten er allemaal bij. Doe de zak dicht en wrijven, draaien en meppen maar! Laat de vlees in de zak ongeveer een kwartier marineren. 

3.  Doe de entrecôtes na een kwartier in een ovenschaal (bakpapier op een blik is niet handig ivm brandgevaar bij grillen!) en zet de schaal zo hoog mogelijk in de oven. Zet de grill aan en laat het vlees er ongeveer 8 minuten onder staan. Check daarna even of het al bruin genoeg is. Zoja: omdraaien en nóg een keer. 

4. En dat is alles eigenlijk. Ik maakte vooraf al de gegrilde groenten zodat die de oven uit konden zodra de èchte grill aan ging. Ik heb ze aan het eind nog even kort onderin de oven gezet. Hetzelfde met de pletaardappelen. Eetze!

 

Zo maak je het!