zoete aardappeltoast met avocado,tomaat, komkommer en pesto

Nog zo’n lekker makkelijke lunch. Deze kun je zelfs serveren als hapje bij een borrel trouwens. Win-wijn 😉

voor:

2 personen, of als hapje voor 4 tot 6

klaar In:

20 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Hapje, lunch

over dit recept

Zoete aardappeltoast. Lekker als hapje of als lunch. Maar ook als bijgerecht of, als je ze nog dunner maakt, een soort ‘chips’. Pas dan wel op dat ze niet verbranden.

Deze aten wij als lunch. Per schijf aardappel gaat er een soort quacamole over, een schijfje komkommer, een half tomaatje, blaadje basilicum… en daarmee zijn ze ook uitermate leuk als eenhaps-snack!

Maar dus ook zonder van alles erop, als ze lekker knapperig zijn, zijn ze ook prima als aardappel-bijgerecht. En snel klaar! Terwijl je ze snijdt warmt de oven voor, 10 minuutjes in de oven om de rest klaar te maken… en eten maar!

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel

  • 1 avocado

  • 1/4 rode uit

  • Herbamare, zout en peper voor de quacamole
  • 12 cherrytomaatjes, door midden

  • 1/2 komkommer, in plakjes (liefst 24)

   olijfolie, avocado-olie, gerookte paprika, zout,  cayennepeper om de aardappel mee in te smeren

  • 24 basilicumblaadjes
  • pistachepesto
  • Peper (uit de pepermolen)
 1. Verwarm de oven voor op 220 graden (als ie niet heter kan dan 200: ook goed, hou dan wel iets langer aan qua baktijk)

2. Snij de zoete aardappel in 24 dunne plakken. Leg ze op een bakblik, waarop je bakpapier hebt gelegd. Als je minder plakken hebt: ook goed, pas dan het aantal plakjes komkommer en de tomaatjes daarop aan. Maak een mengsel van wat avocado- en olijfolie, zout, cayennepeper en gerookte paprika en smeer de schijfjes daarmee in (kwastje is handig daarbij).

3. Als de oven op temperatuur is gaan de aardappelschijven de oven in, voor ongeveer 10 (max 15) minuten. Hou ze goed in de gaten, zet de oven evt hoger of lager om ze mooi bruin en knapperig te krijgen

4. Snij de komkommer in plakjes, de tomaatjes doormidden en pureer de avocado met wat fijngesneden rode ui, zout, peper en herbamare.

5. Maak de pistache-pesto

6. Als de aardappel mooi knapperig is verdeel je de schijven over twee borden (of op 1 groot bord als je ze als hapje serveert), besmeer je ze met de avocado en leg er per schijf een schijfje komkommer en een half tomaatje op. Garneer met een blaadje basilicum en drip er wat pesto over. Beetje peper uit de molen om het af te maken en genieten maar! (Vooral van ál die complimenten natuurlijk 😉 )