balsamico tomaten

Simpele salade, lekker bij… nou ja… waarbij niet? 🙂

voor:

4 als bijgerecht

klaar In:

5 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

bijgerecht

over dit recept

“Naath, maak je die lekkere salade er weer bij?” en “YES!” als ze ‘m ineens op tafel zien staan. Tomaat met ui. En balsamico. Simpeler kunnen we het niet maken. Lekkerder ook niet 😉

Ingrediënten

 

  • Ongeveer 5 grote tomaten of een flinke pot cherrytomaatjes
  • 2 sjalotjes of 1 rode ui
  • Flinke scheut balsamicoazijn
  • Scheutje olijfolie
  • Herbamarekruiden,
  • Verse basilicum
  • Zout, peper
  1. Snij de ui of sjalotjes in dunne ringen en laat ze in een kommetje marineren in een flinke scheut balsamicoazijn

2. Snij de tomaten in grove stukken of halveer de cherrytomaatjes

3. Doe alles na 5 minuten door elkaar, voeg de kruiden en blaadjes basilicum toe…

KLAAR!