zoete aardappel’chips’

Makkelijk en lekker als bijgerecht. Mochten je kinderen geen zoete aardappel lusten… na deze denken ze daar vast en zeker anders over!

voor:

4 personen, als bijgerecht

klaar In:

20 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Bijgerecht

over dit recept

Zoete aardappel’chips’. Makkelijker wordt het niet. En echt íedereen vindt ze heerlijk! Maak ze mooi dun, liefst allemaal ongeveer even dik, om aanbranden te voorkomen. Er waren er hier in huis een paar die al gruwelden bij het woord ‘zoete aardappel’, die hier nu zelf om vragen 🙂 Missie geslaagd!

Ingrediënten

    • 4 zoete aardappels

    • olijfolie, avocado-olie, gerookte paprika, zout,  cayennepeper om de aardappel mee in te smeren

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (als ie niet heter kan dan 200: ook goed, hou dan wel iets langer aan qua baktijk)

2. Snij de zoete aardappel in dunne plakken. Leg ze op een (of twee!) bakblik(ken), waarop je bakpapier hebt gelegd.  Maak een mengsel van wat avocado- en olijfolie, zout, cayennepeper en gerookte paprika en smeer de schijfjes daarmee in (kwastje is handig daarbij).

3. Als de oven op temperatuur is gaan de aardappelschijven de oven in, voor ongeveer 10 (max 15) minuten. Hou ze goed in de gaten, zet de oven evt hoger of lager om ze mooi bruin en knapperig te krijgen

4. Lekker bij…. nou ja, eigenlijk wel bij alles!