pletaardappelen

Op deze mag je even lekker los!

Pletten maar! En… de kids gaan dit gegarandeerd heerlijk vinden!

voor:

4

klaar In:

45 min

zonder:

gluten, suiker, lactose, meuk

Goed als:

Lunch, diner, bijgerecht

over dit recept

Soms heb je gewoon even iets extra’s nodig: een bijgerecht dat snel klaar en supermakkelijk te maken is. Zoek niet verder, dit is altijd een succes. Superlekker. Plus: je kunt je er even lekker op uitleven. Win-win.

De eerste keer dat ik deze maakte werd er geprotesteerd: “Ik wil prak-aardappelen! Deze lust ik niet!” (Oké, het was een 12-jarige die dit zei). Toen ze eenmaal geproefd waren werd het vechten om de laatste. Want man-o-man, wat zijn deze aardappeltjes gevaarlijk lekker! Ik dacht een keer een dubbele portie te maken (de volgende dag even kort in de airfryer of oven en ze zijn weer knapperig), maar daar vergiste ik me toch even in. Alles ging schoon op! Ze vonden deze eigenlijk zelfs wel belangrijker dan de broccoli, die bleef staan (daar kon ik dan weer de volgende dag de aardappelen, vlees en groenten 2.0 van maken). Kortom: oppassen met deze! En tip: leg altijd éérst zelf een stapeltje op je eigen bord 😉

Ingrediënten

 • 700 gram Roseval aardappels gewassen en drooggedept
 • Italiaanse kruiden
 • Knoflookpoeder
 • Gerookte paprika (poeder)
 • olijfolie of avocado-olie
 • grof zeezout
 • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Kijk of de Rosevalaardappeltjes allemaal een beetje van dezelfde grootte zijn. Zitten er een paar tussen die te groot zijn? Snijd deze dan doormidden.
 • Kook de Roseval aardappelen gaar in ongeveer 8 minuten. Je moet er makkelijk in kunnen prikken met de punt van een mes. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen. Je kunt ze ook in de magnetron garen. Prik er vooraf wat gaatjes in met een vork zodat ze goed gaar worden en kijk tussendoor even of ze al gaar genoeg zijn.
 • Verspreid de aardappels over de bakplaat, besprinkel ze met olie en plet de aardappeltjes door er een snijplank op te leggen en je gewicht in de strijd te gooien. Je mag ze redelijk plat drukken.
 • Bestrooi met kruiden en besprenkel met nog wat olie en schuif de bakplaat in de oven. Bak de geplette Roseval aardappeltjes in ongeveer 30 minuten goudbruin en (super) knapperig.