Spicy tonijn pokebowl

Spicy tonijn pokebowl
Nodig: voor 4
– pokerijst (zelf maken of de kant en klare met sriracha, wel eerst even in de magnetron en dan laten afkoelen!) 75 gram pp (hier eten ze vaak 100).
Maak deze van tevoren. Doe door de normale pokerijst wat soja en rijstazijn.
– 3 blikjes tonijn op water
– 3 gesneden lenteuitjes
– gesnipperdrood uitje
– 2 avocado’s gesneden
– 200 gram Edamame (3 minuutjes koken als ze uit de vriezer komen
– 1 paprika in reepjes
– veldsla
– Zeewiersalade
-srirachamayo of wasabimayo
– sojasaus, rijstazijn, honing, sriracha
– gebakken uitjes, sesamzaad
Meng de tonijn, na het uitlekken, met de mayonaise tot het een lekker zacht mengsel is. Doe er zout en peper, een gesneden lenteuitjes en en gesnipperde rode ui door.
Zet deze tonijnsalade even opzij.
Verdeel de rijst over 4 borden.
Doe hetzelfde met de tonijnsalade, sla, paprika, avocado, zeewiersalade, en edamame.(op de foto zie je beide soorten rijst, het zakje sriracha zou voor 2 personen zijn maar bleek wel erg weinig. Ik heb er dus nog lassi pokerijst bij gemaakt)
Bestrooi met lenteui, gebakken uitjes, sesam en maak een dressing van rijstazijn, sojasaus, honing en siracha en sprenkel dat er royaal overheen. Ik deed er nog wat extra wasabimayo over.
Wat óók erg lekker is erover zijn kapotgeslagen wasabibollen 😉
En dan: eten maar. De meesten husselen het gewoon door elkaar. En das ook prima. Enjoy.
Hier is het een favoriet, ook bij de kids plus aanhang!