snickers-havermout

Snickers-havermout
Voor 2:
100 gram havermout
400 ml amandelmelk (kokosmelk kan ook!)
4 theelepels cacao
Snufje zout
6 dadels in hele fijne stukjes
1 geprakte banaan
4 eetlepels pindakaas
Kneepje honing
Pinda’s

Evt cacaonibs

Kook de havermout met de melk, cacao, zout, 4 gesneden dadels en de banaan tot een stevige pap. (5 tot 10 minuten, pas op voor aanbranden!)
Voeg 3 el van de pindakaas toe, en de honing. Kom nog even door.
Verdeel over 2 schaaltjes en ‘swirl’ er de rest van de pindakaas over. Bestrooi met pinda stukjes, de rest van de gesneden dadels, cacaonibs of kleine stukjes chocolade.
Heerlijk!

courgettenestjes

Courgettenestjes. Simpel en lekker!
Je kunt kant en klare courgettepasta gebruiken of er zelf eentje ‘spiralizeren’.
Ik gebruikte 1 courgette, 1 zoete aardappel, 3 plakjes ontbijtspek, 3 eieren, wat geraspte kaas en een avocado
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Maak van de courgettesliertjes 3 nestjes (ik had genoeg aan 1, met 1 ei, Jeroen wilde er 2. Als je zelf ook 2 eieren wel maak je er 4 nestjes van).
Leg op een ovenplaat waarop je eerst bakpapier legt.
Maak een kuiltje per nestje en breek daar een ei in.
Snij een zoete aardappel in dunne plakjes, verspreid rondom de nestjes en leg ook de ontbijtspek er tussen. Bestrooi de courgette met wat geraspte kaas
Wat olijfolie, zout en peper erover en 15 a 20 minuten in de oven. Hou even in de gaten of het niet te hard gaat.
Wij hadden er avocado en een beefburger bij. Kan uiteraard ook zonder de spek en burger.
Was echt super simpel en heel erg lekker!!