POKEBOWL

Nodig:
pokerijst (75 gram pp)
rijstazijn,
sojasaus
honing
olie,
gember
grote garnalen
knoflook,
peper of siracha.
avocado
mango
Wortel julienne
komkommer
paprika
Edamame
zeewiersalade
(zwart) sesamzaad,
gebakken uitjes
lenteuitjes

Maak de pokerijst al eerder op de dag, zodat ie afgekoeld is. Doe er direct na het koken wat rijstazijn, sojasaus en evt wat honing door.

Maak een dressing van sojasaus, olie, rijstazijn, zout en peper, wat honing, en doe er evt wat geraspte gember door.

Roerbak wat grote garnalen met knoflook, soja, en peper of siracha. Zet even apart.

Snij een avocado en mango in blokjes.
Worteltjes, komkommer in plakjes. (Of neem wortel julienne.. nog makkelijker)
Een paprika in reepjes.

Maak Edamame boontjes eetklaar (ik had ze uit de diepvries, even kort koken en zout erover).

Pak grote borden.

Verdeel babyspinazie over de borden.
Leg daar alles netjes in ‘groepjes’ op
(Rijst, Wortel, Avocado, mango, komkommer, garnalen, paprika, Edamame, evt zeewiersalade (is kant en klaar)
en drizzle er de dressing over.
Besprenkel met wat (zwart) sesamzaad, gebakken uitjes en lenteuitjes in ringetjes.

Eet smakelijk!