pita’s met kipgehakt
PITA MET KIPGEHAKT
Supermakkelijk en lekker!!
Als je er rauwkost bij doet heb je aan 1 grote pita pp genoeg.
4 pita XL
geraspte kaas
500 gram Kipgehakt
Komijnpoeder, paprikapoeder, zout, peper
Sriracha
1 ei
Jalapenos naar smaak
2 gesneden lenteuitjes
2 gesneden rode uien
Yogurtknoflooksaus.
Avocado’s.
Snij de pita doormidden zodat je 2 halve hebt die je kan vullen. Meng het gehakt met de kruiden, sriracha, jalapenos, ei, geraspte kaas, 1 lenteui en 1 rode ui.
Vul de halve pita’s met een klein lepeltje (anders scheuren ze.. als dat gebeurt is dat geen ramp, gaat ook dan nog goed!). Verdeel het gehakt over de pita’s.
Bak ze in een koekenpan met wat olie, de zijkanten en ook het deel waarin het gehakt zit (je kunt ze op hun kant in de pan zetten). Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden.
Bak tot ze goed bruin zijn.
Zet ze in een ovenschaal en strooi er de andere rode ui en nog wat kaas over.
Zet 10 tot 15 minuten in de oven, het gehakt moet goed gaar zijn.
Strooi de rest van de lenteui erboven en drizzle met knoflooksaus.
Serveer met geprakte avocado (met wat herbamare kruiden of zout en peper), knoflooksaus en rauwkost.
Lekker met de hand eten! Enjoy! Kids hier vonden het ge-wel-dig!!