glutenvrije pizza
Glutenvrije snelle Pizzaaaa!
Zooo… deze zijn simpel te maken, superlekker èn glutenvrij!! Eentje die we hier vaker gaan maken! En je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen wat je erop doet. Ik nam nu rode ui, tomaat, paprika, lenteui en Chorizo. Tonijn of vegetarisch is vast óók heel lekker. En qua kaas: geraspte, maar ook mozzarella en in mijn geval zelfs gorgonzola zijn top!!
De bodem maak je zo: (voor 2 supergrote (formaat ovenplaat) of 4 normale pizza’s )
60 gram psylliumvezels/husk
Snuf zout
2 theelepels glutenvrij bakpoeder (bijv wijnsteen)
200 ml warm water
2 medium eieren
50 ml goede olijfolie
2 theelepels witte (wijn)azijn
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Begib met eerst de droge ingrediënten goed mengen, dan de rest toevoegen en goed roeren tot je een deeg krijgt. Maak je handen een klein beetje vochtig met wat water of olie en maak er 2 of 4 bollen van.
Rol tussen 2 vellen bakpapier uit, zodat ze zo dun mogelijk zijn.
Leg ze op een bakplaat (laat het onderste vel bakpapier eronder zitten) , afhankelijk van de grootte 1 of 2 per plaat.
Bestrijk met tomatenpuree en bestrooi met wat zout, peper, oregano, basilicum en knoflookpoeder.
Verdeel daarna de andere ’toppings’ erover, helemaal naar smaak!
Zet de pizza’s een kwartier in de oven zodat ze lekker knapperig worden en de toppings gaar en zacht.
Enjoy!!