burrito bowls
Burrito bowls (of bord, mag ook ), voor 4
Nodig:
500 gr gehakt
1 ui, in ringen
Teen knoflook, geperst
1 bloemkool, fijn gechopt in de keukenmachine tot bloemkoolrijst (of kant en klaar gekocht)
2 avocado’s
2 lenteuitjes
Paar cherrytomaatjes
Sap van 1 limoen.
Bij deze zijn de kruiden heel belangrijk!
Komijn, paprika, knoflookpoeder, uipoeder, chilipoeder, zout, peper.
Bak het gehakt in wat olie in een wok of wadjan, hou de stukjes grof. Voeg de genoemde kruiden royaal toe (pas alleen op met de chili, of laat weg met kids). Doe er de helft van het limoensap bij.
Voeg wat water toe en laat het gaar worden, maar niet droog worden.
Schep het gehakt uit de pan, zet apart in een schaal met aluminiumfolie erover. Strooi er, voor het af te dekken, wat lenteui over.
Bak de ui, knoflook en paprika in dezelfde pan, voeg evt nog wat extra olie toe.
Schep die er ook uit, hou ook warm met folie erover.
Bak in dezelfde pan de bloemkoolrijst met een deel van de lenteui. Voeg de rest van het limoensap toe tijdens het bakken.
Maak ondertussen Guacamole: prak de avocado fijn met een vork , voeg zout en peper toe, fijngesneden tomaatjes en lenteui toe. Goed roeren.
Serveer alles apart zodat iedereen zelf een mooi bordje kan maken.
Lekker met de Guacamole maar ook met wat yoghurt of zure room en wat gebakken uitjes eroverheen.
Enjoy!