de makkelijkste Kip met groenten, uit de oven.

voor:

4

klaar In:

40 min (waarvan 30 minuten oventijd)

Zonder:

gluten,  suiker, lactose

Goed als:

lunch, diner

Dit is zoooo makkelijk en zoooo lekker dat ik het nog maar even een keer deel. De bijna studerende puber vroeg ook meteen om het ‘recept’ (het is zo weinig werk dat ik het niet eens een recept meer zou noemen) omdat het zo simpel is en hij er in de toekomst toch goed mee voor de dag kan komen. Ook voor jullie maar even 🙂. Zeggen dat het heeeeeel veel werk was he, tegen je eters!
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Snijd groenten naar keuze in hapklare stukjes (ik had cherry tomaatjes (gewoon heel laten), courgette, zoete aardappelen , normale aardappelen, een rode ui en paprika..
Doe in een grote bak en doe er lekker royaal olijfolie, zout, peper, evt herbamare kruiden, gerookte paprika, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden over. Ik vind edelgistvlokken er ook altijd lekker door, neemt een beetje het vocht ook op . Husselen en over bakplaat 1 verdelen.
In dezelfde kom doe je pp 1 grote Kipkarbonade ( kippendij of filet kan ook) , met olijfolie, zout, peper en paprika. Hussel met je handen, zorg dat de boven en de onderkant van de kip goed vol zitten met deze smaakmakertjes.
Leg op de sheets bakplaat.
En dan hop, allebei 30 minuten de oven in. Lekker met Aioli. De kip wordt superknapperig zo!
Enjoy!