kip-broccoli roerbak

voor:

4

klaar In:

20 min 

Zonder:

gluten,  suiker, lactose

Goed als:

lunch, diner

Ingrediënten

  • Broccoliroosjes, 800 gr
  • Kipfilet, 600 gr
  • avocado olie
  • zout, peper
  • Koks aminos of sojasaus
  • Tapiocabloem
  • Sesamolie
  • Knoflook
  • gember
  • Fond of bouillon (water werkt ook!)
Deze is echt heel erg lekker!
Snij voor 4 personen ongeveer 600 gr (minder mag ook, maar ik had nu nog wat over voor de lunch morgen 🙂 ) in blokjes.
Zet ze even weg in een marinade van avocado olie, zout, peper, kokos aminos ((glutenvrije) sojasaus kan ook), en een eetlepel tapioca bloem (of maïzena).
Maak in een schaaltje een saus van 4 tl tapiocabloem, wat sesamolie, kokos aminos, 4 tenen knoflook, wat geraspte gember, en wat bouillon of fond.
Snij van 2 broccoli’s de roosjes af en maak deze zo groot als maximaal een hap.
Bak de kip in een wok met wat olie bruin en gaar.
Schep de kip uit wok en hou even apart.
Doe wat nieuwe olie in de pan als er te weinig in achter is gebleven, doe de broccoli erbij met een kopje water en schep voortdurend om op hoog vuur tot de broccoli beetgaar is en het water verdampt/ opgenomen.
Giet de saus eroverheen, roer goed door en laat even pruttelen.
Voeg de kip toe.
Schep nogmaals goed door en besprenkel evt met sesamzaad.
Lekker met (bloemkool)rijst en komkommer.
Eetze!