Bosvruchtenontbijt uit de oven

Lekker warm ontbijtje, heerlijk bij koud en guur weer. Zet ‘m in de oven voor je hond gaat uitlaten en daarna: Feest!

voor:

2 personen

klaar In:

40 minuten (waarvan 25 minuten oven-tijd)

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Ontbijt of tussendoor

 

Ingrediënten

  • 40 gr havermout (glutenvrij)
    40 gr amandelmeel
    25 gr kokosrasp
    2 tl glutenvrij bakpoeder (wijnsteen bijv)
    2 zachte bananen, geprakt
    100 gr gare pompoen, gepureerd
    2 eieren
    Handje dadelstukjes
    Pumpkinspice
    Zout
    Citroensap
    Amandel extract
    Vanille extract
    200 gr bosvruchten uit de diepvries
    Kokosyoghurt of kwark of yoghurt *
    Amandelschaafsel *
    Evt kokosstukjes en cashew *
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet 1 grotere of 2 kleinere ovenvaste schaaltjes in met wat kokosolie .
Mix alle ingrediënten behalve die met een * door elkaar in een grote kom.
Die de helft in de ovenschaal(tjes) en schep er een paar lepels yoghurt of kwark op. Bedek die met de rest van het mengsel.
Bestrooi met Amandelschaafsel, evt kokos en wat cashews, en met nog wat bosvruchten.
Zet 25 tot 30 minuten in de oven.
Een lekker èn gezond begin van de dag! Na deze heb je voorlopig geen honger meer 🙂