Pulled Porc Pizza

Je kunt deze pizza uiteraard helemaal beleggen met wat jij lekker vindt. Pulled Porc is absoluut een aanrader!

voor:

8 personen

klaar In:

30 min

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner

over dit recept

Deze pizza kun je natuurlijk gewoon maken met wat jij ook maar lekker vindt. Maak het deeg, bak het even, en beleg het daarna met bijv salami/chorizo/ham/garnalen, paprika, ui, champignons, tomaten (saus), kaas, enzovoort, enzovoort. Ook vegetarisch prima te doen en sowieso is het deeg glutenvrij als je het maakt zoals hierondet wordt uitgelegd. Ik gebruikte deze Pulled Porc.

Leuk ook voor in het weekend, samen met de kids… ze kunnen zo allemaal hun eigen pizza maken. Want ipv een hele plaat met deeg kun je er natuurlijk ook kleinere, ronde pizza’s van maken. Knutselen maar!

Ingrediënten

 

Deeg

 • 1 cup (112 gr) amandelmeel
 • 1  1/2 cup (168 gr) cassavemeel
 • 3/4 cup (96 gr) tapiocabloem
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel rozemarijn of tijm/oregano
 • 2/3 cup (160 ml) avocado-olie (en wat meer om aan het deeg te besprenkelen)
 • 1  1/2 cup (360 ml) warm water
 • snuf zout
 • 2 eetlepels appelazijn
 • 2 eieren, losgeklopt

Topping:

 • Mag helemaal naar eigen smaak uiteraard
 • Tomatenpuree
 • 1 rode ui, in ringen gesneden
 • Paprika, in reepjes
 • Spinazie, vers
 • lekkere hoeveelheid pulled porc, of bijv fijngesneden gare kip
 • zout, zwarte peper
 • Evt geraspte kaas

1. Verwarm de oven voor op 230 graden.

2. Maak het deeg door het amandelmeel, de topiocabloem, cassave eerst te mengen met het knoflookpoeder, zout en de rozemarijn en er daarna het water, de olie en azijn door te roeren. Doe de eieren er daarna pas bij en roer door. Is het deeg te plakkerig? Doe er dan nog wat tapiocabloem door. Zorg dat je een stevge bal deeg hebt.

3. Druk het deeg met je handen plat op een bakplaat waar je eerst een vel bakpapier op hebt gelegd. Zorg dat het deeg niet te dik blijft (max 1 à 1,2 cm) zodat het goed kan garen. Prik er met een vork wat gaatjes in en sprenkel er wat ovacado-olie over.

4. Zet de bodem 10 minuten in de hete oven.

5. Snij/hak en pak je toppings. Deze mogen over de bodem als deze 10 minuten gegaard heeft. Begin evt met een laagje tomatenpuree om een meer klassieke pizza te krijgen. Ik deed voor deze pizza de spinazie, ui en pulled porc rauw op de bodem en er ging een klein beetje parmezaanse kaas over. Deze kan je natuurlijk ook weg laten.

6. Zet de pizza ongeveer een kwartier terug in de oven tot alles mooi gaar, warm en verkleurd is. Sprenkel er bij pulled porc of bijv shoarmavlees wat knoflooksaus over. Lekker met ijsbergsla erover!