pulled porc

Voor de pulled porc gebruik ik graag procureur… maar wat nóg lekkerder blijkt: varkensnek. Van de week voor het eerste gebruikt en zoooo… dat is een smaakexplosie in je mond hoor! 

voor:

8 tot 10 personen, ook prima in te vriezen zodat je er vaker van kunt eten!

klaar In:

10 minuten voorbereiden, 8 tot 10 uur pruttelen

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Avondeten, lunch

over dit recept

Jeroen wilde eigenlijk gewoon de 2 kilo vlees in 1 keer naar binnen harken… maar dat mocht niet van mij. Hier kunnen we namelijk prima zo’n drie keer heerlijk van eten! Deel in de vriezer, deel als avondeten (met aardappeltjes en gegrilde groenten, pulled porc even opbakken in de pan) en zelfs als lunch (zie het filmpje en recept hieronder). Dit is weer een slowcooker-recept, maar ook deze kan op het vuur of inductie gemaakt worden. Waarschijnlijk moet ie na het aanbraden wel een uurtje of 4 a 5 pruttelen… en pas op voor droogkoken!

Ik gebruikte voor het eerst een varkensnek (I know, klinkt echt ranzig, maar de verhouding vlees/vet is dan zooo goed!) en ik wil eigenlijk geen procureur (is deels ook varkensnek, maar zit ook iets anders bij) meer. 

Het lunchrecept (voor twee personen… je houdt dus nog heeeel veel PP over!) hieronder kun je dus heel makkelijk maken als de PP (zoals ik altijd op onze diepvries-yoghurt-potten schrijf) al klaar is. Bewaar gewoon wat voor de volgende dag als je het als avondeten neemt. Makkelijk en lekker! 

 

Ingrediënten

 • 2 kilo varkensnek
 • 1 cup kippenfond
 • Gerookte paprika
 • knoflookpoeder, uienpoeder
 • zout, peper, herbamarekruiden,
 • Gemalen komijn

Voor de lunch: 

 • 1 zoete aardappel
 • 1 paprika
 • halve kleine ui
 • 2 eieren
 • 1 avocado
 • olijfolie
 • zout en peper 
 1. Doe  de kruiden bij elkaar (ongeveer een theelepel van ieder kruid, voeg evt ook chilipoeder toe als je je vlees graag wat pittiger eet). Meng het en wrijf je vlees er rondom goed mee in. 

2. Leg het vlees in de slowcooker en voeg de fond toe. Zet de slowcooker aan op de lage stand, Liefst voor 10 uur (minimaal 8 uur). 

Geen slowcooker? Braad het vlees dan eerst even aan in de braadpan, voeg daarna alles toe en laat minimaal 5 uur pruttelen. Controleer ook nu of alles goed gaar is voordat je het serveert.

3. Haal het vlees uit de slowcooker, leg het op een plank of bord en scheur het met twee vorken in stukken. Doe terug in de slowcooker zodat het vocht lekker in het vlees kan trekken. 

4. Als je de jus maakt: doe het kookvocht in een pannetje, roer in een bakje het arrowrootpoeder met water tot een vloeibaar papje en voeg dat toe als het kookvocht weer kookt. Zet het vuur lager en kook, al roerend, nog even door tot je een jus krijgt. 

Lunch: 

Hou een cup pulled porc apart. Doe in een koekenpan wat olijfolie. Bak de zoete aardappel in kleine blokjes even aan (ongeveer 5 minuten). Voeg de ui (fijngesneden) toe. Voeg daarna ook de paprika toe. Bak in een aparte pan 2 eitjes. Doe de pulled porc bij de paprika/ui/aardappel in de pan en bak alles nog even lekker op. Doe op twee borden en leg op ieder bord een gebakken eitje. Beetje zout en peper erop: klaar! Doe er, als je het lekker vindt, gesneden avocado bij.

Laat het vlees trouwens even goed afkoelen voordat je evt de helft invriest.