Ranzig lekkere kokosmakronen

Oké…Ze zijn bruin door de kokosbloesemsuiker. Maar daardoor niet minder lekker!

voor:

12 makronen

klaar In:

45 minuten (waarvan 25 minuten oventijd)

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Tussendoor, gebak

over dit recept

Knapperig lekker en heeeel slecht te fotograferen. Ze zijn dus bruin doordat de suiker die ik gebruikt heb ook bruin was. En er zitten rozijnen door. Dus met een beetje fantasie zie je er iets anders in 😉 Maar ze smaken me toch een potje lekker!

 

Ingrediënten

4 eiwitten van 4 grote eieren
150 gram kokosbloesemsuiker
200 gram gerapste kokos
1 theelepel vanille-extract/poeder
Handje rozijnen
evt wat kleine bakvaste chocoladedruppels

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

2. Klopt de eiwitten tot ze schuimig, wit en stevig zijn. Bewaar de eidooiers voor een omeletje of koekjes of zo.
3. Doe de suiker bij het opgeklopte eiwit en mix nog even op de laagste stand
4. Giet het eiermengsel bij de kokos in een grote kom en schep voorzichtig om, tot alles goed gemengd is.
5. Roer het vamillepoeder/extract en de rozijnen er door.
6. Schep met 2 lepels of een ijsschep bollen op het bakblik (12 tot 15 stuks) en zet 25 minuten in de oven. Check na 20 minuten even of het niet te hard gaat.
Even laten afkoelen, minstens 15 minuten. Kijken of dat lukt ?
Enjoy!