gevulde courgettes en paprika’s

Allebei even lekker en makkelijk te maken. Een van de twee kan natuurlijk ook!

voor:

4 als hoofdgerecht

klaar In:

30 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

hoofd- of bijgerecht

over dit recept

De een vindt paprika hier lekkerder, de ander lust ze niet. Maar die lust dan wel weer courgette… Ik had nog 3 courgettes en 2 paprika’s over, dus dat kwam helemaal goed! 

Gehakt even rullen en kruiden, uitje erdoor en dan kan het al de oven in. Lekker met stokbrood of rijst. Wij aten ze met pletaardappelen en BLT. Heerlijke combi!

 

Ingrediënten

 

  • 500 gram gehakt
  • 2 Tomaten, klein gesneden
  • 1 Ui, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Paprika
  • Courgette
  • Scheutje olijfolie
  • Herbamarekruiden,
  • Evt Verse basilicum
  • Zout, peper
  • Gerookte paprika
  • Knoflookpoeder of -granulaat
  • Geraspte kaas (evt)
    Verwarm de oven voor op 200 graden
  1. Rul het gehakt. Bak de knoflook, ui en tomaat mee. 

2. Maak de paprika’s schoon, halveer ze. Snij de courgettes over de lengte doormidden en haal met een lepel het zachte vruchtvlees eruit. Leg ze op een bakplaat waar je bakpapier op gelegd hebt, hou ze netjes apart voor de kieskeurige eters

3. Vul alles met het gehakt mengsel. Druppel er wat olijfolie (of avocado-olie) overheen en bestrooi met kruiden naar smaak. Kaas erover is ook lekker, maar hoeft niet!

4. Ongeveer 20 minuutjes in de oven, hou goed in de gaten dat het niet te hard gaat.

KLAAR!