spareribs

Je kunt ze natuurlijk in de oven garen, of op de bbq. Maar mòcht je nog ergens een snelkookpan hebben… dan is DIT het moment om het op te sporen! Dan zijn de spareribs namelijk in iets meer dan een half uurtje he-le-maal klaar! Cool hè?!

voor:

4 (of 2, en een lunch de volgende dag)

klaar In:

40 min

(in de oven langer!)

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner, 

over dit recept

Deze spareribs maakte ik in de snelkookpan. Daarna heb ik ze even in de slowcooker doorgegaard (zodat ze wat kanpperiger werden) en omdat ik toch al smashed potatoes in de oven had staan heb ik ze aan het eind daar ook nog even in geschoven om weer warm en nog wat bruiner te worden. Het resultaat waren spareribs waarbij het vlees van de botjes afviel. Maar je hoeft echt niet alledrie te gebruiken hoor: de oven alleen werkt ook. Slowcooker ook. Ik had nu alleen wat haast om ze gaar te krijgen en de snelkookpan is zo leuk om te gebruiken. Beetje liquid smoke erbij (rook in een fles… die geur alleen al maakt dat het voelt alsof je de bbq aangemaakt hebt), de aardappeltjes en tomatensla. Yum! Ook heel lekker met gegrilde groenten! (Kan er zo, hop, bij in de oven!)

Ingrediënten

  • 1 flinke sparerib
  • zout, peper
  • evt knoflookpoeder
  • peper
  • gerookte paprika
  • komijn
  • chilipoeder of cayennepeper
  • scheutje liquid smoke
  • water
  • appelazijn

 1. Verwijder het vel aan de achterkant van de ribs (zie de video) door een hoekje los te ‘pielen’ en dan met een stuk keukenpapier het geheel eraf te trekken. De ribs worden er smeuiger door en je kunt ze beter insmeren met de kruiden. 

2. Doe alle kruiden bij elkaar in een schaaltje. Meng ze en smeer de ribs ermee in.

3. Doe 1 cup water en 1/2 cup appelazijn en wat liquid smoke in de snelkookpan en zet de ribs in het rekje in de snelkookpan. Zorg dat de vlezige kant naar buiten wijst (zie foto hierboven).

4. Doe de pan dicht en zet ‘m op de warmtebron. Als de pan begint te sissen zet je de warmtebron zo laag dat het gesis nog net te horen is. Laat het geheel zo’n 25 minuten koken. Daarna zet je de warmtebron uit en laat je eerst 5 minuten de stoom op natuurlijke wijze ontsnappen (dus de pan nog niet open draaien). Als er daarna nog druk opzit laat je die voorzichtig verder uit de pan. 

5. Zet de ribs nog even onder de grill. 

Lekker met een salade en smashed potatoes… Enjoy! 

Zo maak je het!