“Het is niet sexy. En dat wordt het ook nooit”. We zitten samen te brainstormen. Over ‘onze methode’. We hebben DE naam ineens gevonden. Maar… die naam is niet sexy. De methode ook niet. Hoe moet dat nou? En… hoe kan iets dat wij doen nou niet sexy zijn of worden? Wij zijn zelf toch über-sexy?  (Privé dan hè, als Jeroen slingerend als een heuse Tarzan in zijn luipaard-tanga aan de lampen hangt; IK vind dat sexy 😉 )

Ik hoor het wel eens: “Wat je aanbiedt moet wel sexy zijn!” Je website, ‘producten’, je foto’s, uitstraling, challenges, filmpjes… Mmm… op wat voor manier dan eigenlijk? Moeten we naakt op de homepage? Vlogs maken met “I’m too sexy’ van Right said Fred als herkenbare tune? Stralend in bikini op het strand gaan rennen alsof we Baywatch nadoen? Tòch in die tanga? Het woord ‘fuck’ nòg vaker gebruiken? Dat laatste zien en horen we ook wel bij anderen… dus misschien is dát dan sexy? De rest (naakt, Fred, Pamela Anderson-achtige taferelen) zien we nog niet echt standaard voorbij komen zeg maar. Dus tja… Wat nu?

De Van Dale geeft als betekenis voor het woord ‘sexy’: 1. seksueel aantrekkelijk 2. gewild, in trek. Ik doel nu dus toch vooral op die tweede betekenis. Als je iets nieuws bedenkt en aanbiedt moet je natuurlijk wel zorgen dat mensen interesse hebben en mee willen doen! ‘Aantrekkelijk’ zijn is prima, maar liever met kleren aan. ‘Gewild’ zijn klinkt heerlijk als je daar direct ook een hoop klanten, werk en dus inkomsten aan kan koppelen. Want: dat is het ultieme doel natuurlijk!

Eerlijk? Nee. Dat is het niet het ultieme doel. Wat als sexy zijn helemaal niet hoeft? Als gewoon jezelf blijven veel aantrekkelijker is? Als geld niet de eerste en belangrijkste drijfveer is? Als je door jezelf te blijven mag laten zien dat je de ander ook kunt ‘leren’ hoe simpel en zuiver het kan. Geen doen-alsof, niet het ene zeggen en het andere doen waardoor niemand er meer een hol van snapt. Zelf het ultieme voorbeeld zijn en blijven staan. Net zolang tot de mensen die je daarmee misschien mag inspireren zelf vragen: “zeg, hoe doen jullie dat eigenlijk? Ik wil dat ook!”

Vergelijk het met een vuurtoren. Er staat er hier eentje, 500 meter verderop. Die staat een beetje te staan, verder doet ie niet zoveel. Een beetje licht rond schijnen, that’s it. De mensen zien ‘m en komen vanzelf naar ‘m toe. Hoeft ie niks anders voor te doen dan te staan en zijn licht rond te schijnen.

En precies dát is nou wat ík bij mensen ook sexy vind. Stralen. Van binnenuit. Mensen waarbij je van een afstandje al voelt en ziet: dit klopt. Helemaal. Van die mensen die geen dingen hoeven te gaan schreeuwen, die zich niet groter hoeven maken dan ze zijn, maar die helemaal zichzelf zijn en jou daarmee uitnodigen dat vooral zelf ook te doen. Zonder poespas, nep (komt toch Baywatch weer in mijn hoofd), en krachttermen.

Vorige week mailde iemand die ons de avond daarvoor ontmoet had: “Jullie zijn zooooo echt. Het was zo bijzonder me meteen prettig en veilig te kunnen voelen bij mensen die ik nooit eerder ontmoet hebt.” Echt zijn. Stralen. Leven. Thuis en direct veilig zijn. Dát is sexy. Het is hoe wij zijn, hoe wij ‘werken’ en wat we delen. Dat leven simpel is en dat er echt niets is dat jou tegenhoudt dat ook echt zo te gaan ervaren. Binnenkort gaan we ‘m delen. De naam van ‘onze methode’. En dan mag jij zelf bepalen of je ‘m sexy vindt. Of niet. En weet je? Het mag allebei . Lief hè?

<3
Naath