spareribs uit de dutch oven
Ik heb laatst spareribs gemaakt in de Dutch oven. Deze kan je ook in een gewone oven maken, zorg dan wel dat je ze kwartier tot half uur voor het eind afdekt met aluminiumfolie of deksel!
Bedek de bodem van een 9l Dutch oven (of een flinke ovenschaal of gietijzeren pan) met ontbijtspek. Leg daarop: 3 gesneden paprika’s, een in ringen gesneden ui, evt champignons, en in kwarten gesneden, ongeschilde, rode aardappelen.
Zet daarop 4 racks spareribs (haal het vlies aan de achterkant er eerst even af en zet ze op hun kant , rechtop dus)
Besmeer royaal met barbeque saus.
Giet er zo’n 200 ml fond of bouillon bij zodat het niet gaat aanbranden.
Gebruik voor de dutch oven 24 briketten, 14 gaan op de deksel, 10 eronder. .
Laat de spareribs en groenten 2,5 a 3 uur garen. Ze vallen dan van het bot af en zijn heerlijk mals!
Enjoy!
In een normale oven: 2 a 2,5 uur op 170 graden. Tussendoor even uit de oven halen en het vlees met het kookvocht insmeren.
Haal daarna het folie of deksel eraf en laat ze nog 30 minuten in de oven staan, of je kunt even de grill aan zetten. Wel goed opletten dat ze niet verbranden!