Wafels 2.0

Glutenvrij! (Werkt ook voor pannenkoekjes!)

voor:

8 wafels

klaar In:

30 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

ontbijt, lunch, tussendoortje

Ingrediënten

    • 2 hele rijpe bananen
      60 gr havermeel (havermout even in de blender werkt ook)
      60 gr boekweitmeel
      1 theelepel glutenvrij bakpoeder
      100 ml amandelmelk
    • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten (gaat door het beslag voor extra crunchyness)
      Snuf zout
      Vanille-extract naar smaak
      2 eieren
      Snuf kaneel, pumpkinspice of speculaaskruiden

     

    1. Verhit meteen al je wafelijzer voor. Heb je die niet? Maak het beslag dan wat dunner met wat extra melk en maak er pannenkoekjes van!
      Doe alles bij elkaar in de blender en mix tot er een, wat dikker vloeibaar beslag is ontstaan (zonder stukjes).
      Vet het ijzer in met kokosolie of speciale bakspray.
      Bak de wafels tot ze stevig, gaar, lichtbruin en al deels krokant zijn. Als je ze na het bakken iets laat afkoelen worden ze nog knapperiger!
      Lekker met vers fruit, jam, yoghurt, pindakaas, maplesyrup of (appel)stroop.
      Of alles tegelijk!
      Enjoy