witlofpizza

Witlof ham-kaas maar dan anders!

voor:

4 personen (of met zijn tweeën en dan ook nog als lunch 🙂

klaar In:

35 minuten (waarvan 25 oven-tijd)

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk. 

Goed als:

Hoofdgerechtdiner of lunch

Ingrediënten
(Glutenvrij) bladerdeeg (10 a 12 plakjes)
4 rode uien in dunne ringen
4 stronken witlof (kern eruit snijden en in grofweg stukken snijden)
2 runderworstjes in plakjes gesneden
6 plakjes pepperoni of salami, in stukjes
Bakje roomkaas naturel
8 plakjes ontbijtspek
Geraspte kaas (je kunt ook geitenkaas nemen!)
3 eieren
2 lenteuitjes, in ringetjes
1 appel met schil, in schijfjes
Hand cashews of walnoten
Zout en peper
Kan óók vegetarisch, laat dan het vlees weg ?
Zet de oven aan op 200 graden
Smelt wat kokosolie in een wok of hapjespan. Bak de ui tot het zacht is, voeg daarna de worst en witlof toe en schep om. Laat ongeveer 10 minuten aangaren.
Voeg de pepperoni toe en roer het bakje roomkaas erdoor. Mocht het heel vloeibaar worden, voeg dan wat maïzena of arrowroot ? glutenvrij) toe.
Leg de plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier tegen elkaar aan. Leg er een twee vel overheen en rol met een deegroller zodat je 1 aaneengesloten bodem krijgt, die ook nog wat groter en dunner (tot aan de randen van het vel bakpapier) wordt.
Leg het onderste vel met het deeg op een bakplaat, liefst zodat de randen wat omhoog komen te staan.
Spreid de witlof erover uit, strooi de lenteui erover. Roer het ei los met wat geraspte kaas en verdeel dat over de witlof. Gebruik evt je vingers zodat het enigszins gelijkmatig verspreid is.
Verdeel de appelpartjes over de witlof.
Leg het ontbijtspek (maak er repen van) op de witlof met ei, en bestrooi met wat extra kaas.
Zet 25 minuten in de oven, verdeel de cashews of walnoten zo’n 5 minuten voor het eind nog even over de pizza en laat mee bakken.
Eet smakelijk!! Hier vonden óók de kids ‘m heerlijk!!