mexicaanse pizza

Gemaakt van tortilla’s!

voor:

2 personen 

klaar In:

15 minuten

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk. Kán ook keto!

Goed als:

Hoofdgerechtdiner of lunch

Ingrediënten
4 grote tortillawraps (evt glutenvrij of khdr-arm)
Bakspray
250 gr gehakt
Ollie
1 ui, fijn gesneden
Zout, peper
Ghee of boter
Arrowroot of maïzena
Theelepel paprika
Theelepel knoflookpoeder
Halve theelepel chilipoeder
Theelepel komijn
Blikje tomatenpuree
200 ml Vlees fond
3 tomaten, fijn gesneden
1 paprika, fijn gesneden
Blik tomatenblokjes
Geraspte kaas
Lenteui, in ringetjes

r

Verwarm de oven op 200.
Leg bakpapier op 2 bakplaten en leg op iedere plaat 2 tortillawraps . Spray er wat bakspray over.
Zet in de oven als deze warm is, 7 minuten.
Rul ondertussen het gehakt in de olie. Voeg zout peper, ui en de helft van de paprika toe en bak mee.
Haal de wraps uit de oven laat de oven aan staan.
Schep het gehakt uit de pan met een schuimspaan, zet deze opzij. Smelt wat boter of ghee in de pan en doe er 2 eetlepels maïzena of arrowroot bij. Roer direct goed zodat je geen klontjes krijgt.
Voeg de kruiden, tomatenpuree, tomatenblokjes en vleesfond en breng roerend aan de kook. Laat even indikken.
Leg op 2 wraps de rest van de tomatenstukjes. Verdeel het gehakt erover en wat scheppen saus.
Leg daar bovenop de twee andere wraps. Bedek deze met de rest van de saus, de rest van de paprika, de lenteui en daarover de geraspte kaas.
Zet nog 5 minuutjes in de oven om de kaas te laten smelten.
Lekker met avocado!
Enjoy!!