Bloemkoolsoep
voor:
4
klaar In:
35 minuten
Zonder:
gluten, suikers, lactose
Goed als:
Lunch, diner
Ingrediënten
-
100 gr cashews, 10 minuten vooraf gekookt in water400 ml havermelk500 ml groentenbouillon1 ui, gesneden1 bloemkool in roosjes2 stengels bleekselderij in stukjes5 teentjes knoflook in stukjesOlijfolieZout en peperZonnebloem- en pompoenpitten
-
Zorg dat de cashews 10 minuten gekookt zijn in water, giet af.Bak in een wok in de olie de ui, knoflook en selderij even aan. Voeg de bloemkool toe en bak even mee.Doe de bouillon en havermelk in een soeppan, voeg de gebakken groenten en cashews toe, breng aan de kook en laat een kwartier pruttelen.Pureer daarna de soep, breng evt nog verder op smaak met zout en peper en strooi er de pitjes over als je de soep serveert.Smakelijk!