Bloemkoolsoep

voor:

4

klaar In:

35 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner

Ingrediënten

    • 100 gr cashews, 10 minuten vooraf gekookt in water
      400 ml havermelk
      500 ml groentenbouillon
      1 ui, gesneden
      1 bloemkool in roosjes
      2 stengels bleekselderij in stukjes
      5 teentjes knoflook in stukjes
      Olijfolie
      Zout en peper
      Zonnebloem- en pompoenpitten

     

    • Zorg dat de cashews 10 minuten gekookt zijn in water, giet af.
      Bak in een wok in de olie de ui, knoflook en selderij even aan. Voeg de bloemkool toe en bak even mee.
      Doe de bouillon en havermelk in een soeppan, voeg de gebakken groenten en cashews toe, breng aan de kook en laat een kwartier pruttelen.
      Pureer daarna de soep, breng evt nog verder op smaak met zout en peper en strooi er de pitjes over als je de soep serveert.
      Smakelijk!