De lekkerste spareribs uit de oven

Geen omkijken naar en hier een van de favorieten!

voor:

4 personen of met zijn twee├źn en dan ook nog als lunch ­čÖé

klaar In:

2 uur 35 minuten, waarvan 2,5 uur oventijd. 

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk. Kán ook keto!

Goed als:

Hoofdgerechtdiner of lunch

Ingredi├źnten
1500 gram spareribs
knoflook
vleesfond
olijfolie
kokos aminos of sojasaus
bruine suiker of sukrin (of erythol) of honing
mosterd
zout en peper
gerookte paprika- en uipoeder
Neem voor 4 personen 2 ‘racks’. Ongeveer 1500 gram bij elkaar.
Maak in een ovenschaal een marinade van knoflook, vleesfond, olijfolie, kokos aminos (of sojasaus, evt glutenvrij), basterdsuiker (sukrin kan ook als je geen khdr eet) of honing, mosterd, zout, peper, gerookte paprika en uipoeder. Roer goed door elkaar en marineer de spareribs er een uur in.
Giet de overtollige marinade in een bakje zodat je de ribs tussendoor nog kunt insmeren ermee.
Zet de ribs 1 uur op 130 graden in de oven, afgedekt met folie. Zet onderin de oven een bakje water tegen uitdrogen.
Na een uur zet je de temperatuur op 180 graden, weer voor een uur. Smeer de spareribs big even extra in en zet ze, afgedekt met de folie, nogmaals een uur in de oven.
Haal daarna de folie eraf, smeer weer in en zet ze een half uur zonder folie in de oven (op 180 graden).
Eventueel nog even de grill erop.. en genieten maar! Ze vallen hier van het bot af na deze behandeling ??