Meatloaf

Hij zingt nog nèt niet ‘Paradise by the dashboardlights’!

voor:

8 personen of 2 dagen ook nog als lunch 🙂

klaar In:

1 uur, waarvan 50 minuten oventijd. 

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Hoofdgerechtdiner of lunch

Ingrediënten
1 kilo rundergehakt (of half om half)
1 rode ui, klein gesneden
1 gele paprika, klein gesneden
1 tomaat, fijn gesneden
1 grote teen knoflook, geraspt
Zout en peper, herbamare
Gerookte paprika
Uipoeder, knoflookpoeder
Italiaanse kruiden
2 eieren
Tapiocazetmeel, ongeveer 3 eetlepels (bloem of maïzena kan ook!)
Cassavemeel , 5 eetlepels (paneermeel werkt ook)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alles goed door elkaar. Wees lekker royaal met de kruiden! Door het meel moet het aanzienlijk minder vochtig worden zodat je er een broodachtige vorm van kunt maken. Zo niet, gebruik dan wat meer Cassavemeel
Vet een ovenschaal in met wat kokosolie en leg het gehaktbrood in het midden van de schaal.
Zet midden in de oven, 20 minuten
Snij ondertussen wat cherrytomaatjes doormidden. Snij de onderkant van groene asperges af, of neem boontjes, wortels of iets anders dat je lekker vindt.
Na de 20 minuten verspreid je de tomaatjes en bijv asperges rondom het gehaktbrood. Zet nogmaals 30 minuten in de oven, waarvan de laatste 5 even onder de grill.
Maak ondertussen bijv wat gebakken aardappeltjes of rijst.
Snij het brood in dikke plakken en serveer met wat pesto mayo (1/3 pesto, 2/3 mayo mengen) en de groenten.
Eet smakelijk!