superdunne crackers

Makkelijke, snelle, knapperige crackers zonder gluten. Aanrader!

voor:

12 crackers

klaar In:

20 min 

Zonder:

gluten,  suiker, lactose

Goed als:

ontbijt of lunch

Ingrediënten

120 gr amandelmeel
1/4 theelepel baking soda
1/2 theelepel wijnsteenpoeder (of ander glutenvrij bakpoeder)
2 theelepels Italiaanse kruiden
Snuf zout
1 ei
1 eetlepel olijfolie
Handje pijnboompitten
Oven vast verwarmen op 170 graden
Meng de droge ingrediënten. Voeg daarna de olie en het ei (losgeklopt) toe. Even rieten met een houten lepel en daarna met je vingers een balletje maken.
Let een stuk bakpapier op het aanrecht en leg daar de bol op. Leg er een bakpapier overheen en rol het deeg uit tot het hele papier bedekt is. Wordt dus écht dun! Gekke hoekjes is niet erg, maakt het juist lekkerder ?
Haal het bovenste vel er voorzichtig af. Snij met een pizzasnijder of groot mes de crackers. Schuif het vel met de crackers op een bakplaat en schuif die dan weer midden in de oven.
15 minuutjes bakken, af laten koelen en breken: klaar!! Aanrader! Ik maak soms 3 platen per keer, je kunt ze superlang bewaren in bijvoorbeeld een lege pot van de kokosolie (ik koop altijd van die grote ? )
Enjoy!!