Ovenschotel met worst en boontjes

Supermakkelijk en heel erg lekker!

voor:

4 als hoofdgerecht

klaar In:

40 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

hoofdgerecht

over dit recept

Makkelijker wordt het echt niet. Alles gaat op een ovenplaat met bakpapier, half uurtje pruttelen en klaar! Het enige dat wat tijd kost is het doppen van de boontjes en het knippen (ja, echt!) van de worst. Ik gebruik bij deze suikervrije appelmoes. Blijft het nog gezond ook! De boontjes worden heel lekker knapperig.. hoeven dus ook niet vooraf gekookt te worden. Geniet ervan, is echt een aanrader deze! Ook voor kids 🙂

 

Ingrediënten

 500 gram verse worst, zonder suiker

  • 800 gram vastkokende aanrdappelen, schoongeschrobt, in partjes
  • 600 gram sperzieboontjes, gedopt
  • ongeveer 200 gram suikervrije appelmoes
  • Scheutje avocado-olie
  • Herbamarekruiden,
  • Zout, peper
  • Knoflookpoeder of -granulaat
  • Geraspte kaas
    Verwarm de oven voor op 210 graden
  1. Hussel de aardappelpartjes in een schaal met wat avocado-olie, zout, peper, knoflookpoeder en evt herbamare
  2. Spreid ze uit over het bakblik (dat eerst bedekt is met bakpapier) en verdeel de gedopte boontjes er overheen.
  3. Knip de worst in dikke plakjes en verspreid ook die over de aardappelen en bonen.
  4. Doe op ieder stukje worst een theelepel appelmoes.
  5. Strooi er wat geraspte kaas over en zet midden in de oven.
  6. Bak het geheel ongeveer een half uur, let goed op dat de bonen niet te donker worden.
  7. Eet smakelijk!