tostones

Bakbanaan, twee keer gebakken, waardoor er een soort van chips ontstaat. Lekkurrr!

 

voor:

2

klaar In:

15 min

zonder:

gluten, suiker, lactose, meuk

Goed als:

Bijgerecht

over dit recept

Wist je dat bakbanaan geen fruit is, maar groente? Ze zijn een stuk steviger, groen aan de buitenkant (als ze geelbruin zijn zijn ze te rijp voor dit recept) en veel minder zoet dan ‘ normale’  bananen. 

In dit recept worden ze twee keer gebakken, waardoor het een soort chipjes worden. Lekker als bijgerecht of als snack tussendoor. Je hebt eigenlijk alleen olie, bakbanaan en zout nodig. Proberen maar!

 

Ingrediënten

  • Per persoon 1 bakbanaan (of een halve als je nog veel andere dingen te eten maakt)
  • kokosolie en avocado-olie
  • grof zeezout
  • Verwarm de olie in een hapjespan of wok. Haal ondertussen de schil helemaal (!) van de banaan af met een mes. De schil is een stuk dikker dan bij normale bananen, dus even goed checken. 
  • Snij de banaan in stukken van 1,5 tot 2 cm dik en leg ze in de olie. Bak ze een minuut of 10, waarbij je ze steeds omkeert tot ze mooi bruin en wat zachter zijn.
  • Haal de banaan uit de pan en leg de stukjes op een stuk bakpapier. Vouw de helft van het bakpapier eroverheen (of pak een tweede vel) en druk de stukken banaan plat met de onderkant van een bakje, beker of glas. Druk ze niet te plat want dan valt de boel uit elkaar.
  • Doe de banaan terug in het vet en bak ze nog even goed knapperig. Draai ze een paar keer om zodat beide kanten mooi bruin zijn.
  • Laat de banaan even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout. 
  • Enjoy!