gemarineerde rode ui

Voor door een salade, bij vlees, zoete aardappeltoast… Heerlijk!

voor:

? als bijgerecht

klaar In:

5 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

bijgerecht

over dit recept

Je kunt deze gemarineerde ui bij veel gerechten als extra smaakmaker gebruiken. De olie niet weg gooien als de ui op is! Zet er nieuwe ui in (24 uur laten marineren is genoeg, je kunt de ui daarna ongeveer 3 dagen goed houden: buiten de koelkast!). 

Gebruik extra vergine olijfolie. In het filmpje zie je nog wat extra uitleg over soorten olie. Extra vergine is het best als je deze niet verwarmt.. neem voor bakken altijd ‘reguliere’ of milde olijfolie om verbranden te voorkomen.

Enne… de ui dus ook NIET gekoeld wegzetten… dan krijg je een rare smurrie ipv olie 😉

Ingrediënten

 

  •  1 rode ui
  • Flinke scheut rode wijnazijn
  • 4 keer zoveel olijfolie (tov de azijn)
  • Oregano
  1. Snij de ui in dunne ringen

2. Meng de olie, azijn en oregano en giet over de ui

3. Dek het geheel af, zorg dat de ui helemaal ‘onder staat’ en laat 24 uur marineren.

Gebruik de ui door salade, eet het bij vlees of bij warme groenten. Smakelijk!