onze waarheid

Blogs van Kwartjes.

Onze ervaringen op papier (in dit geval beeldscherm, tenzij je ze allemaal uit gaat printen natuurlijk) gezet. Er komt van alles voorbij!

En mocht je de schrijfstijl leuk en de verhalen interessant vinden… er is ook een heel boek!

Van binnen naar buiten

Van binnen naar buiten

Van binnen naar buiten  Durf jij ? ECHT van binnen naar buiten ipv andersom? Wat zijn we ver van onszelf afgegaan in onze overtuigingen van succesvol leven. Vrijheid, veiligheid en vertrouwen hebben we opgehangen op alles buiten ons. Er op gaan leunen....

Omelet met chorizo en broccoli

Omelet met chorizo en broccoli

Omelet met broccoli en chorizovoor: 2 als lunch of ontbijtklaar In: 25 minutenZonder: gluten, suikers, lactose, meukGoed als: Lunch of ontbijt Ingrediënten   4 eieren 2 Uien Stronk broccoli Stukje chorizo of spek Kruiden Kaas Evt geroosterd (glutenvrij) brood...

Roerbakbief

Roerbakbief

roerbak biefMakkelijk en snel klaar. En ook nog eens heel lekker!voor: 4klaar In: 20 minZonder: gluten, suikers, lactoseGoed als: Diner,  lunch Ingrediënten   500 gr bieflappen ketjap/sojasaus knoflook Uien Pepertje 2 paprika's 600 gr Sperziebonen Rijst Rijst...

Chocolatechipkoekjes

Chocolatechipkoekjes

chocolatechipkoekjesIn een kwartiertje klaar!voor: 16 koekjesklaar In: 15 minutenZonder: gluten, suikers, lactose, meukGoed als: Tussendoortje/snack Ingrediënten   50 gram kokosbloem 1/2 theelepel bakpoeder (glutenvrije als je geen gluten wil/mag) Snuf zout 60...

Makkelijke lunch

Makkelijke lunch

Makkelijke lunchVegetarisch! voor: 1 als lunch of ontbijtklaar In: 15 minutenZonder: gluten, suikers, lactose, meukGoed als: Lunch of ontbijt Ingrediënten   1 zoete aardappel in kleine blikjes (ongeschild) 1/2 paprika 2 tomaten 1/2 courgette 1 rode ui Zout,...

Pindakaas chocoladetaart

Pindakaas chocoladetaart

Pindakaas chocoladetaartSuperlekker en makkelijk. Zonder te bakken!voor: 10 stukkenklaar In: 15 minuten (en daarna minstens 1,5 uur in de koelkast)Zonder: gluten, ongezonde suikers, lactose, meukGoed als: Tussendoor, gebak VOOR DE BODEM 1 1/2 kopje (144 gr)...

Geroosterde bietjes

Geroosterde bietjes

geroosterde bietjesvoor: 4klaar In: 30 min Zonder: gluten,  suiker, lactoseGoed als: bijgerecht   Ingrediënten 6 bieten, geschild en in parten 2 rode uien in parten scheut olijfolie scheut balsamico azijn sinaasappelsap kruiden naar smaak Verwarm de oven voor...

Speklapjes met broccolipuree

Speklapjes met broccolipuree

speklapjes met broccoli-pureevoor: 4klaar In: 20 min Zonder: gluten,  suiker, lactoseGoed als: lunch, diner Ingrediënten 1 grote broccoli of 2 kleine 3 meirapen (of knolselderij, als het weer het seizoen is 😉 ) zout en peper, herbamare verse munt, gesneden 600 gram...

Kipsalade met macademia’s

Kipsalade met macademia’s

kipsalade met macademia'sLauw het lekkerst!voor: 2klaar In: 15 min Zonder: gluten,  suiker, lactoseGoed als: lunch of diner Ingrediënten 3 grote wortels geraspt 1 gekookte biet, geschild en in blokjes 250 gram kipfilet in blokjes gerapste gember naar smaak Kokosolie...

Knapperige muesli met pompoen

Knapperige muesli met pompoen

Knapperige muesli met pompoen en kokosyoghurtZo zit je stiekem gewoon ook nog groenten te eten! Naast alle andere gezonde dingen die er in zitten dus. Heerlijk!!voor: 6 tot 8 porties personenklaar In: 50 minuten, inclusief oven-tijdZonder: gluten, suikers, lactoseGoed...