06 52374793 wij@kwartjes.nl

onze waarheid

Blogs van Kwartjes.

Onze ervaringen op papier (in dit geval beeldscherm, tenzij je ze allemaal uit gaat printen natuurlijk) gezet. Er komt van alles voorbij!

En mocht je de schrijfstijl leuk en de verhalen interessant vinden… er is ook een heel boek!

Van binnen naar buiten

Van binnen naar buiten

Van binnen naar buiten  Durf jij ? ECHT van binnen naar buiten ipv andersom? Wat zijn we ver van onszelf afgegaan in onze overtuigingen van succesvol leven. Vrijheid, veiligheid en vertrouwen hebben we opgehangen op alles buiten ons. Er op gaan leunen....

Speklapjes met broccolipuree

Speklapjes met broccolipuree

speklapjes met broccoli-pureevoor: 4klaar In: 20 min Zonder: gluten,  suiker, lactoseGoed als: lunch, diner Ingrediënten 1 grote broccoli of 2 kleine 3 meirapen (of knolselderij, als het weer het seizoen is 😉 ) zout en peper, herbamare verse munt, gesneden 600 gram...

Kipsalade met macademia’s

Kipsalade met macademia’s

kipsalade met macademia'sLauw het lekkerst!voor: 2klaar In: 15 min Zonder: gluten,  suiker, lactoseGoed als: lunch of diner Ingrediënten 3 grote wortels geraspt 1 gekookte biet, geschild en in blokjes 250 gram kipfilet in blokjes gerapste gember naar smaak Kokosolie...

Knapperige muesli met pompoen

Knapperige muesli met pompoen

Knapperige muesli met pompoen en kokosyoghurtZo zit je stiekem gewoon ook nog groenten te eten! Naast alle andere gezonde dingen die er in zitten dus. Heerlijk!!voor: 6 tot 8 porties personenklaar In: 50 minuten, inclusief oven-tijdZonder: gluten, suikers, lactoseGoed...

Romige bananentaart

Romige bananentaart

Romige bananentaartBanketbakkersroom, maar dan net even anders. Glutenvrij en zonder geraffineerde suikers. Aanrader.  voor: 10 stukkenklaar In: 1 uur vriestijd, 45 minuten bereiden, daarna 2 uur koelenZonder: gluten, suikers, lactoseGoed als: GebakIngrediënten Voor...

Mexicaanse burgers met salsa

Mexicaanse burgers met salsa

mexicaanse burgers met salsaSpicy! Maar niet té. Zelfs de kids smikkelden en smulden!voor: 4 kleine burgers voor 2 personenklaar In: 20 min Zonder: gluten,  suiker, lactoseGoed als: lunch, diner Ingrediënten Voor de burgers: 300 gram kipgehakt halve rode ui, fijn...

Geroosterde groenten met makreel

Geroosterde groenten met makreel

geroosterde groenten met makreelEcht een superlekkere combi!voor: 2klaar In: 35 min Zonder: gluten,  suiker, lactoseGoed als: lunch of diner Ingrediënten 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes 1 biet, idem 4 wortels in plakjes Kokosolie Herbamare Gerookte...

Fluffy pannenkoekjes met cashewsaus

Fluffy pannenkoekjes met cashewsaus

Fluffy pannenkoekjes met cashewsausProberen. Punt.voor: 2 personenklaar In: 15 minuten, Zonder: gluten, suikers, lactoseGoed als: ontbijt, lunchOok goedgekeurd door de 10- en 13- jarige (maar dan met maple syrup ) Ingrediënten Voor de pannenkoeken 4 eieren 4 eetlepels...

Vanille-avocado ontbijt

Vanille-avocado ontbijt

vanille-avocado ontbijtEen koud ontbijtje in een suikervrije week. Of gewoon als ontbijt uberhaupt. Ook goed!voor: 1klaar In: 5 min Zonder: gluten,  suiker, lactoseGoed als: ontbijt of lunch Ingrediënten 1 avocado 50 ml kokos- of amandelmelk theelepel citroensap...

Ovenschotel met saucijs, spinazie en pompoen

Ovenschotel met saucijs, spinazie en pompoen

Ovenschotel met saucijs, spinazie en pompoenAlles op een bakblik, oven in... en een half uur later: aan tafel! Easy peasy aanrader!voor: 2klaar In: 35 min Zonder: gluten,  suiker, lactoseGoed als: lunch of diner Ingrediënten 2 saucijzen 400 gram spinazie 1 rode...