onze waarheid

Blogs van Kwartjes.

Onze ervaringen op papier (in dit geval beeldscherm, tenzij je ze allemaal uit gaat printen natuurlijk) gezet. Er komt van alles voorbij!

En mocht je de schrijfstijl leuk en de verhalen interessant vinden… er is ook een heel boek!

Van binnen naar buiten

Van binnen naar buiten

Van binnen naar buiten  Durf jij ? ECHT van binnen naar buiten ipv andersom? Wat zijn we ver van onszelf afgegaan in onze overtuigingen van succesvol leven. Vrijheid, veiligheid en vertrouwen hebben we opgehangen op alles buiten ons. Er op gaan leunen....

De makkelijkse kip met groenten

De makkelijkse kip met groenten

de makkelijkste Kip met groenten, uit de oven.voor: 4klaar In: 40 min (waarvan 30 minuten oventijd)Zonder: gluten,  suiker, lactoseGoed als: lunch, diner Dit is zoooo makkelijk en zoooo lekker dat ik het nog maar even een keer deel. De bijna studerende puber vroeg ook...

Wafels 2.0

Wafels 2.0

Wafels 2.0Glutenvrij! (Werkt ook voor pannenkoekjes!)voor: 8 wafelsklaar In: 30 minutenZonder: gluten, suikers, lactoseGoed als: ontbijt, lunch, tussendoortjeIngrediënten 2 hele rijpe bananen 60 gr havermeel (havermout even in de blender werkt ook) 60 gr boekweitmeel...

Pulled Porc taco’s

Pulled Porc taco’s

pulled porc taco'sHet pulled porc recept staat al op de site maar herhaal ik nog even. Want.. je kunt er ook nog eens deze overheerlijke taco's mee maken!voor: 8 tot 10 personen, ook prima in te vriezen zodat je er vaker van kunt eten!klaar In: 10 minuten...

Ijs

Ijs

Het snelste ijsGewoon proberen. Punt.  Toetje? Diepvriesfruit met puur vruchtensap in de blender. Klaar! (Voor de meiden met slagroom ) Meer receptenMaak dezeMaak dezeMaak...

5 ‘bonen’ chili

5 ‘bonen’ chili

5 'bonen' chiliZo klaar en kan ook vegetarisch! Voor 6 tot 8 porties: Bak wat gehakt en bijv een halve Chorizo worst in kleine blokjes rul/ uit in wat olijfolie (Laat uiteraard weg voor de vegetarische versie).   Voeg een fijngesneden ui en wat knoflook toe, bak...

Noedelsalade

Noedelsalade

noedelsaladevoor: 4klaar In: 15 min Zonder: gluten,  suiker, lactoseGoed als: lunch, diner Maak eerst de (Glutenvrije) noedels: even op de verpakking kijken wat het advies is pp. 2 wortels in dunne slierten (bijv met de kaasschaaf of dunschiller) Paprika in dunne...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoepvoor: 4klaar In: 35 minutenZonder: gluten, suikers, lactoseGoed als: Lunch, dinerIngrediënten 100 gr cashews, 10 minuten vooraf gekookt in water 400 ml havermelk 500 ml groentenbouillon 1 ui, gesneden 1 bloemkool in roosjes 2 stengels bleekselderij in...

Happy bowl

Happy bowl

happy bowlvoor: 4klaar In: 20 minutenZonder: gluten,  geraffineerde suiker, lactoseGoed als: Lunch, diner Je kunt bij deze uiteraard óók garnalen, tofu of kip gebruiken.. ik nam biefstukpuntjes met knoflook (even kort roerbakken) omdat ze dat hier zo graag eten. Voor...

Bananenbrood au chocolat

Bananenbrood au chocolat

bananenbrood au chocolatvoor: 12 plakjesklaar In: 1 uur Zonder: gluten,  geraffineerde suiker, lactoseGoed als: tussendoor, gebak, ontbijt zelfs! Yum! (Bijna) alles kan bij elkaar in de keukenmachine.. supermakkelijk en heeeul lekker! Glutenvrij trouwens Verwarm de...