pompoenlasagne

Voor 4 grote of 6 kleinere eters:

500 gram Rundergehakt
1 ui, gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 paprika, gesneden
Blik tomatenblokjes
Blikje tomatenpuree
Pak diepvriesspinazie (evt a la creme), 750 gram, hoeft niet ontdooid te worden
Pak tomatenpassata
1 flespompoen, geschild en in dunne plakken gesneden
Geraspte kaas

Italiaanse kruiden, zout, peper, evt herbamare kruiden.

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet een ovenschaal in met olijfolie of kokosolie

In een grote hapjes- of koekenpan:
Olijfolie, ui, knoflook
Gehakt toevoegen en rullen
Paprika erbij, meebakken

Tomaten blokjes en puree toevoegen, en direct ook de nog bevroren spinazie erbij doen. Deksel op de pan op laag vuur laten pruttelen, de spinazie ontdooit dan meteen. Kruiden erdoor doen.

Snij de pompoen in dunne plakken als je dat nog niet gedaan had.

Voeg bij de saus nog de passata toe.

Schep een derde van de saus in de ovenschaal. Doe er wat kaas over (mozzarella evt), en bedek met plakken pompoen. Sprenkel er wat olijfolie en strooi er evt nog wat kruiden over.

Daarop nog een keer saus, pompoen en eindigen met saus. Daarover gaat geraspte kaas.

Zet 30 minuten in de oven, dan is de pompoen goed gaar. Laat even staan buiten de oven zodat het wat in dikt.

Eet smakelijk!!

 

P.S.

Als je pompoen over hebt: bouillonblokje erbij, wat water en koken tot de pompoen gaar is. Even pureren en je hebt een lekker lunchsoepje!