Dumplingsoep
Heel makkelijk, snel en superlekker!
Ik gebruikte kant en klare diepvriesdumplings (gyoza’s) even voor het gemak.
ongeveer 20 tot 24 dumplings.
2 shanghai paksoi, in de lengte doormidden
1 paprika, in reepjes
1 lenteui in reepjes
2 sjalotten in stukjes
3 tenen geraspte knoflook
2 theelepeltjes geraspte gember
Kippenbouillon, ongeveer 300 ml
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
Bak de paksoi in een koekenpan in wat olijfolie aan beide kanten bruin en laat even wat zachter worden in een minuut of 5.
In een soeppan: fruit de knoflook, gember, lenteui en sjalotjes in wat olijfolie.
Voeg de paprika toe en bak even mee.
Voeg de bouillon toe, plus zo’n 700 ml water.
Breng aan de kook en doe de dumplings er dan in (direct uit de vriezer).
Kook ze 3 minuten mee.
Roer er sojasaus en rijstazijn door.
Verdeel de soep over 4 borden en leg op ieder bord een halve paksoi.
Evt nog wat crispy Chili erover, naar smaak.
Lekker met stokbrood om te dippen