frittas kipsalon

Iets anders dan zo’n dikke vette patat kapsalon:
FRITTAS KIPSALON!
Voor 4 personen heb je nodig:
1 kilo (niet te stevig kokende) aardappelen, in partjes (of dikke frieten) droog gedept, op smaak gebracht met kruiden, olijfolie.
500 gram kant en klare kipshoarma (of zelf maken, heb ik gedaan. In reepjes snijden en kruiden met:
5 tl komijnpoeder
4 tl paprikapoeder
3 tl korianderzaad (gemalen)
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl kurkuma
1 tl kaneel
¼ tl chilipoeder
1 tl peterselie (gedroogd)
1 tl zout)
Zak veldsla
1 komkommer in plakjes
400 gram snoeptomaatjes, doorgesneden
1 avocado is stukjes
Rode ui in ringen
Geraspte kaas
Knoflooksaus of airlines
Verwarm de oven op 225 graden (Hetelucht), bedek 2 bakplaten met bakpapier.
Verdeel de partjes (of friet, mag ook 😉 ) over de twee platen, zorg dat ze elkaar niet raken.
Schuif in de oven als deze warm genoeg is en bak ze minstens 30 minuten (kijk even of ze knapperig genoeg zijn dan, anders evt nog even op 240 door laten bakken).
Verwarm olijf- of kokos olie in een wok en bak de shoarma lekker bruin en goed gaar.
Haal de aardappelen uit de oven als ze goed zijn en verdeel de shoarma over beide platen.
Gooi ook de rest erop: sla, tomaatjes, ui komkommer, avocado, geraspte kaas en Knoflooksaus.
Zet op tafel en.. prikken maar! (Hier is het op borden gegaan, anders was het ‘ niet eerlijk’ 😉 )