pompoencurry

Makkelijk en vegetarisch!

Nodig voor 4 (als je er rijst of pita of naan bij doet, anders is het genoeg voor 3)
☆ 1 rode en 1 hele ui, in stukjes
☆ 2 tenen knoflook, geraspt
☆ gemberpoeder of geraspte gember
☆ 1 geschilde flespompoen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
☆ zakje gele curry pasta, Let even op hoe pittig deze is, ik heb maar een half zakje gebruikt
☆ 1 blik kokosmelk
☆ 1 blik gesneden tomaten
☆ 1 blik of pot kikkererwten
☆ koriander, liefst vers
☆ 2 lenteuitjes in ringetjes
Doe wat olie in een hete wokpan en bak de ui en knoflook en gember even aan.
Voeg de pompoen toe en bak even mee
Voeg na een minuut of 5 de currypasta, kokosmelk, tomaten en kikkererwten toe en laat ongeveer 20 minuten pruttelen met de deksel erop, roer af en toe door.
Maak ondertussen evt de rijst.
Als de curry na 20 minuten nog te vloeibaar is even hoog zetten met de deksel eraf, dan dit het vanzelf in. Wel even roeren tussendoor.
Strooi er voor het serveren wat gesneden koriander en lenteuitjes over.
Serveer evt met de rijst. Pitabrood of naanbrood is er ook lekker bij.
Eet smakelijk!