snickers-ijs

Te lekker, I know!

Ingrediënten

 Voorbereiding:

Pindakaassaus:
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels amandelpasta
6 eetlepels amandelmelk
Snuf grof zeezout
Chocoladesaus:
3 eetlepels gesmolten kokosolie
3 eetlepels maplesyrup
3 eetlepels cacao
3 theelepels warm water
Snufje zout
      Ijs:

    4 bevroren bananen in plakjes

    6 eetlepels amandelmelk
    1 eetlepel pindakaas
    1 eetlepel amandelpasta
    Maak eerst de pindakaassaus:
    Pindakaas. amandelpasta, amandelmelk, snuf grof zeezout
     in een kleine blender mengen tot je een romige saus hebt, zet opzij.
    Maak dan de chocoladesaus:
    kokosolie, maplesyrup, cacao, warm water, snufje zout: 
    Meng de kokosolie met de maplesyrup. Voeg de cacao in netjes toe, goed roeren om klontjes te voorkomen. Voeg wat grof zeezout toe en tenslotte het water in de saus nog te kunnen verdelen (blijft anders te dik).
    Maak tenslotte het ijs:
    bananen in plakjes, amandelmelk, pindakaas, amandelpasta: 
    Maak hier ijs van door het allemaal tegelijk in de blender te doen. Tussendoor een paar keer om scheppen, evt wat extra melk erbij als het te brokkelig blijft.
    Verdeel het ijs over 4 bakjes, verdeel de pindakaassaus en chocoladesaus erover heen, bestrooi met wat pinda’s (of cashews/ amandelen) en chocoladestukjes.
    Eet smakelijk!