noedelsalade

voor:

4

klaar In:

15 min 

Zonder:

gluten,  suiker, lactose

Goed als:

lunch, diner

Maak eerst de (Glutenvrije) noedels: even op de verpakking kijken wat het advies is pp.
2 wortels in dunne slierten (bijv met de kaasschaaf of dunschiller)
Paprika in dunne reepjes
Rode peper, fijn gesneden
Babyspinazie, paar handjes
2 lenteui in ringetjes
1 mango in blokjes
Verse basilicum
Sesamzaad
Cashewnoten
Maple syrup
2 eetlepels tahini
1 eetlepel honing of maple syrup
Sap van 1 limoen
Zout, peper
Meng de afgekoelde noedels met de (rauwe!) groenten.
Maak een dressing van de tahini, honing en limoensap. Maak op smaak met zout en peper.
Schep door elkaar, bestrooi met sesamzaad.
Rooster de cashews even in een koekenpan met wat honing of maple syrup. Strooi de cashews over de salade.
Lekkurr!.
(Evt met een schnitzeltje ernaast of wat gegrilde kip of garnalen erdoor.)
(De oudste puberdochter nam het restje hier vanmorgen als ontbijt 🙈)