citroen-maanzaad-cake

Glutenvrij genieten 🙂

voor:

10 plakken

klaar In:

50 minuten (waarvan 45 minuten oventijd)

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Tussendoor, gebak

over dit recept

Deze is echt simpel èn lekker! Glutenvrij ook nog!

 

Ingrediënten

2,5 cup amandelmeel
1/3 cup tapiocabloem
1/2 theelepel baking soda
1 theelepel glutenvrij bakpoeder
Snuf zout
1/2 cup kokosbloesemsuiker
1/4 cup maplesyrup
4 grote eieren
1/3 cup gesmolten kokosolie
3 eetlepels amandelmelk
Sap van 2 citroenen
Rasp van 2 citroenen
1 theelepel vanille extract
1 theelepel amandel extract
2,5 eetlepel maanzaad
Verwarm de oven op 170 graden.
Doe de droge ingrediënten (meel, bloem, baking soda, bakpoeder, zout bij elkaar en roer door elkaar.
Roer in een andere kom de eieren met de suiker, maplesyrup, citroensap en rasp, amandel en vanille extract, kokosolie en melk door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten bij de eieren, roer als laatste het maanzaad er goed door.
Doe een stuk bakpapier in een cakevorm, het beslag gaat daarin, en dan 45 minuten in de oven.
Even laten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en verder laat afkoelen.
Maak evt een icing van kokosbloesempoedersuiker met wat citroensap en bedruip de cake daarmee.
Enjoy!