ovenschotel met spinazie, kip en jalapeños

voor:

klaar In:

30 minuten (waarvan 20 in de oven)

Zonder:

gluten, gerafinneerde suikers, lactose, meuk, en wèl keto

Goed als:

diner of lunch

Ingrediënten

4oo a 500 gr spinazie

1 rode ui

1 prei

zout en peper

500 gr kipfilet

knoflookpoeder

uipoeder

150 gr roomkaas

50 tot 75 gr jalapeños uit een potje

150 gr cheddar kaas

 

Deze is ook weer keto. Lekker pittig (je kunt natuurlijk ook wat minder pepertjes gebruiken he ? )
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een grote ovenschaal in met olie.
Doe er 400 a 500 gram gewassen spinazie in, een rode ui in partjes en een prei in ringetjes.
Bestrooi met zout en peper.
Neem 500 gr Kipfilet, maak er 4 gelijke stukken van en verdeel over de spinazie.
Bestrooi ze met 2 theelepels knoflookpoeder en 2 theelepels uipoeder.
Verdeel daarna 150 gram roomkaas over de kipfilets (smeren gaat wat lastig, gewoon wat bergjes erover verdelen werkt prima).
Leg op de roomkaas plakjes jalapeno peper. (Uit een potje, in totaal ongeveer 50 tot 75 gram, afhankelijkvan jouw smaak)
Bestrooi met geraspte cheddar kaas in totaal 150 gram.
Nog wat zout en peper over het vlees en hij kan de oven in.
Twint minuten dus. Check of de kip goed gaar is, zoniet: nog even in de oven laten staan.
Lekker met zoete aardappel ‘chips’ (dunne plakjes in de oven met wat olie, zout, peper en knoflookpoeder, ook die 20 minuten. Even oppassen dat ze niet te donker worden).
Enjoy!