Spinaziewrap met spicy gehakt

Zelf gemaakte wraps met maar 10 gr koolhydraten (inclusief de vulling!).

voor:

4 personen

klaar In:

20 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk en keto

Goed als:

Ontbijt, lunch, diner

 

Ingrediënten

  • Voor 4 kleine wraps (4 porties) heb je nodig:
    100 gram spinazie, 1 eetlepel gedroogde peterselie, 4 eieren, 3 eetlepels psylliumvezels, Snuf zout, 100 gram geraspte kaas.
  • Vulling: 
  • 400 gram gehakt (rund, varken, kip of vegetarisch)
    2 teentjes knoflook, geperst.
    Gemalen komijn, koriander, (gerookte) paprika, zout en peper
    Evt Franks Hot sauce
  • Kokosyoghurt en/of chilisaus (suikervrij)

 

Maak eerst de wraps. Ik heb 1 grote en 2 kleintjes gemaakt en zelf een kleine genomen.
Zet de oven aan op 180 graden.
Doe de spinazie, peterselie, eieren, psylliumvezels, zout en geraspte kaas in de blender om een beslagje maken. Schep 4 bergjes op een bakblik bedekt met bakpapier en smeer ze uit. 15 minuten bakken op 180 graden.
Laat even afkoelen, dan komen ze makkelijker los. Als ze opbollen: geen probleem, zakt vanzelf weer in.
Maak ondertussen de vulling:
gehakt (rund, varken, kip of vegetarisch), knoflook, komijn, koriander, (gerookte) paprika, zout en peper en evt Franks Hot sauce gaan in een koekenpan met wat kokosolie en bak goed knapperig.
Leg de 4 wraps op borden, verdeel het gehakt erover. Leg er ijsbergsla, komkommer, avocado en rode ui bovenop en evt wat kokosyoghurt en/of koolhydraat-arme/-vrije chilisaus en vouw dicht.
Eet smakelijk!