zelfgemaakte KITKAT

Zo. Dit was niet slim om te maken.
Er zitten er twee hier al de hele avond op te azen en ik gok dat ze morgen op zijn!
Zelfgemaakte..
KITKAT!!!

voor:

Liefst jij alleen. Maar delen = lief.

klaar In:

70 min (en 60 minuten wachten…)

Zonder:

gluten, toegevoegde suikers, lactose

Goed als:

Tussendoor of traktatie. Bij de koffie of thee!

over dit recept

Zo. Dit was niet slim om te maken.
???
Er zitten er twee hier al de hele avond op te azen en ik gok dat ze morgen op zijn!
Zelfgemaakte..
KITKAT!!!

  Ingrediënten

Kokosmeel/-bloem
Maple syrup
Kokosolie (gesmolten èn omgesmolten)
Cacao
Amandelpasta en/of cashewpasta
Vanille extract
Zout

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Bedek een vierkant bakblik van 20×20 cm, of langwerpig blik van 35×12 cm met bakpapier.
    Begin met de bodem: Roer 63 gr maple syrup door 85 gr kokosbloem tot je een kruimig deegje krijgt. Voeg 66 gr harde kokosolie toe (met een lepel steeds waar afschrapen om zo min mogelijk klontjes te krijgen) en kneed met de hand zodat je geen klontjes kokosolie meer ziet.
    Druk het deeg plat om de bodem van het bakblik, met vochtige hand (plakt minder). Zet in de oven voor 10 minuten (dus niet 12 zoals ik in het filmpje zeg).
    Haal daarna uit de oven en laat in het bakblik afkoelen. Dit duurt gemiddeld ongeveer een half uur.
    Maak dan de caramelvulling : doe in een magnetronbestendige schaal:
    65 gr amandelpasta en 65 gr cashewpasta (of 130 van een van de twee)
    112 gr maple syrup
    66 gr kokosolie (wordt nog gesmolten, mag dus hard zijn)
    1 tl Vanille extract
    Snuf zout
    En warm deze op in de magnetron tot je er met een garde een vloeibaar geheel van kunt maken.
    Stort deze laag op de bodem, beweeg de bakvorm wat op en neer om goed te verspreiden tot aan alle randen en hoeken.
    Zet de vorm in de koelkast tot deze laag hard is geworden.
    Maak dan de chocolade laag:
    Smelt 50 gr kokosolie in de magnetron, voeg 42 gr maple syrup en 21 gr cacaopoeder toe (iets meer als je van erg puur houdt) en verdeel deze netjes over de onderste twee lagen. Strijk zo glad mogelijk en zet terug in de koelkast.
    Als de chocola ook stevig is geworden wip je het geheel met bakpapier en al uit de bakvorm. Leg op een plank en snij er reepjes van.
    Klaar!! Echt zoooo lekker…!! Bewaar ze in de koelkast. Enjoy!