Bosvruchtenontbijt uit de oven
Lekker warm ontbijtje, heerlijk bij koud en guur weer. Zet ‘m in de oven voor je hond gaat uitlaten en daarna: Feest!
voor:
2 personen
klaar In:
40 minuten (waarvan 25 minuten oven-tijd)
Zonder:
gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk
Goed als:
Ontbijt of tussendoor
Ingrediënten
40 gr havermout (glutenvrij)40 gr amandelmeel25 gr kokosrasp2 tl glutenvrij bakpoeder (wijnsteen bijv)2 zachte bananen, geprakt100 gr gare pompoen, gepureerd2 eierenHandje dadelstukjesPumpkinspiceZoutCitroensapAmandel extractVanille extract200 gr bosvruchten uit de diepvriesKokosyoghurt of kwark of yoghurt *Amandelschaafsel *Evt kokosstukjes en cashew *
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet 1 grotere of 2 kleinere ovenvaste schaaltjes in met wat kokosolie .
Mix alle ingrediënten behalve die met een * door elkaar in een grote kom.
Die de helft in de ovenschaal(tjes) en schep er een paar lepels yoghurt of kwark op. Bedek die met de rest van het mengsel.
Bestrooi met Amandelschaafsel, evt kokos en wat cashews, en met nog wat bosvruchten.
Zet 25 tot 30 minuten in de oven.
Een lekker èn gezond begin van de dag! Na deze heb je voorlopig geen honger meer